Mainos

Vartijalle ehdollista putkassa tehdystä pahoinpitelystä

Poliisiputkan vartijan saama 80 vuorokauden mittainen tuomio tuli pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tapahtumaan osallistunut toinen vartija välttyi kokonaan syytteiltä. Poliisijohto on pyytänyt KRP:tä tutkimaan, miksi se ei saanut tietoa pahoinpitelystä.

Helsingin poliisivankilan vartija on tuomittu ehdolliseen iranilaissyntyisen miehen pahoinpitelystä poliisiputkassa.

55-vuotiasta vartija-vahtimestari sai 80 vuorokautta ehdollista vankeutta pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Valtio ja tuomittu määrättiin myös maksamaan uhrille liki 9000 euroa korvauksia.

Syyttäjän mukaan vartija iski putkaan tuotua miestä nyrkillä päähän toisen vartijan pitäessä uhria kiinni putkan betonilattialla. Vartija kiisti rikokset käräjäoikeudessa, mutta oikeus katsoi lyönnin olleen tahallinen. Toinen vartija-vahtimestari ei saanut syytettä.

Iranilaissyntyisen Rasoul Pourakin pahoinpitely sattui Pasilan poliisivankilassa viime vuoden elokuussa. Tapahtumasarja tallentui Helsingin poliisitalon turvakameroiden tallenteelle ja asian esitutkinta suoritettiin kaikessa hiljaisuudessa vuosi sitten.

Poliisiylijohtaja Markku Salminen tyrmistyi kuullessaan asiasta vasta alkuviikosta. Salmisella ei ollut mitään tietoa Pasilan epäillystä putkahakkaamisesta, vaan hän sai tiedon asiasta vasta yli vuoden kuluttua sen tapahtumisesta Iltalehden kerrottua tapauksesta.

Poliisijohto vaatii putkapahoinpitelyn tietokatkosta tutkintaan

Poliisin esitutkintamateriaalia

Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikonen on pyytänyt keskusrikospoliisia tutkimaan tietokatkosta. Helsingin ylin poliisijohto ei saanut tietoa Pasilan putkapahoinpitelystä.

Riikonen on pyytänyt, että KRP tutkisi, onko asiassa syyllistytty rikokseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.