Mainos

Vartiainen oikoi matalapalkkapuheitaan HS:lle

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) johtaja Juhana Vartiainen oikoi Helsingin Sanomille puheitaan Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalaisessa.

– En tarkoita palkkojen pienentämistä. Tarkoitan sitä, että työehtosopimusten alimpien palkkojen korotusten kanssa pitää olla varovainen, että esimerkiksi maahanmuuttajia ei suljeta työmarkkinoiden ulkopuolelle, Vartiainen sanoo Helsingin Sanomille.

Sunnuntaisuomalainen kirjoittaa, että "Vartiaisen mukaan palkka laskisi Suomessa jo valmiiksi matalapalkkaisilla aloilla, kuten siivous-, kuljetus-, ravintola-, hotelli- ja kunta-alalla".

– Ei kukaan halua Suomesta matalapalkkamaata, jossa kerjätään kadulla ja pestään liikennevaloissa autojen ikkunoita. Mutta voisiko työllisyyden nimissä hieman tinkiä minimipalkoista? Vartiainen kysyy Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa.

Helsingin Sanomille hän huomauttaa, että palkalla pitää tulla toimeen, mutta että aina on parempi työllistyä kuin jäädä työttömäksi.

PAMin varapuheenjohtajan Jaana Ylitalon mielestä kilpailua ei pidä vääristää.

– Ainakaan niin ei voi tehdä, että niille aloille, joilla työpaikkoja jo on, rinnalle syntyisi vielä alennetun palkan töitä, jotka vääristäisivät kilpailua. Ei sellainen voi olla todellisuutta, Ylitalo sanoi STT:lle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.