Vartalotyyppi: Omena

Omenavartalon omistaja voi olla ylpeä upeista sääristään. Ongelmakohtana on keskivartalo.


Esimerkkinä omenatyypistä on Drew Barrymore ja Catherine Zeta-Jones.

– Minulla ei ole kurinalaisuutta muokata vartalostani täyttä kymppiä. Treenaan ja yritän syödä okein, mutta olen silti aina hieman pyöreä, sanoo Barrymore Glamour-lehdelle.

Hyviä uutisia! Uusi tutkimus osoittaa, että naiset, joille kertyy painoa vatsan seudulle, ovat menestyneempiä elämässään. Hormonit tekevät omenatyypistä voimakkaampia ja he selviytyvät paremmin stressitekijöistä. Huonoina uutisina kerrotaan, että omenatyypille ylipaino on vaarallista, sillä rasva kertyy sisäelimien ympärille. Ylipaino lisä myös kakkostyypin diabeteksen sekä myöhemmällä iällä dementian riskiä.

Mitä syödä?


Suosi ruokavalioa, jolla on alhainen glykemiaindeksi, vähentääksesi diabeteksen riskiä. Matala tai kohtuullinen glykemiaindeksi on kasviksilla, pastalla, kokonaisia jyviä tai rouhetta sisältävillä kokojyväleivillä, sekä useimmilla hedelmillä. Korkea glykemiaindeksi on perunalla, useimmilla leivillä, kekseillä, muroilla, vaalealla riisillä ja makeisilla, kertoo Wikipedia.


Ravintoterapeutti Fiona Hunter suosittelee esimerkiksi aamiaiseksi puuroa marjoilla, lounaaksi kanaa salaatilla ja avokadolla sekä illalliseksi vaikkapa lohta ja höyrystettyjä vihanneksia.

Miten treenata?

– Jos haluat päästä eroon rasvasta, treenaa viisi kertaa viikossa. Tee noin 60 prosenttia treenistä korkealla sykkeellä ja 40 prosenttia lihastreeniä. Tämä auttaa vauhdittamaan aineenvaihduntaasi ja poltat kaloreita tehokkaammin vielä treeninkin jälkeen, sanoo julkkisten personal trainer Dan Roberts.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Wireimage/AOP

Lähde: Glamour

Lue myös:

    Uusimmat