Mainos

"Varsinaisesti sikainfluenssaa ei ole enää olemassa"

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) virologian yksikön päällikkö Mika Salminen kehottaa ihmisiä ottamaan kausi-influenssarokotteen.

THL tiedotti tänään, että Suomessa on löytynyt kaksi sikainfluenssatapausta.

– Täytyy muistaa, että varsinaisesti sikainfluenssaa ei ole enää olemassa. Se mikä aikoinaan oli sikainfluenssaa, on nyt muuttunut tavalliseksi kausi-influenssaksi. Näin näissä epidemioissa käy, uusi muoto korvaa vanhan ja sen jälkeen se on kausi-influenssa siinä missä muutkin, Salminen kertoo MTV3 Uutisille.

Salmisen mukaan yleisesti ottaen influenssakaudesta on tässä vielä vaikea sanoa mitään.

– Nyt on ennenaikaista vetää mitään johtopäätöksiä, koska epidemiakausi ei ole vielä kunnolla alkanut ja meillä on hyvin vähän tapauksia. Tilanne voi kääntyä mihin tahansa sen suhteen, mikä influenssa A-tyyppi muotoutuu vallitsevaksi vai kiertääkö niitä molempia (A- ja B -influenssaa) niin kuin näyttää Euroopan tietojen pohjalta olevan tilanne.

Kausi-influenssarokotteen ottamista Salminen kehottaa erityisesti riskiryhmään kuuluville, joihin kuuluvat muun muassa ikäihmiset.

– Rokotteen ottaminen ei ole vielä liian myöhäistä, koska epidemia ei ole kunnolla käynnistynyt.

Salminen kertoo, että kausi-influenssarokote on turvallinen.

– Kausi-influenssarokotetta on käytetty vuosikymmeniä ilman sivuvaikutuksia. Mitään viitteitä sivuvaikutuksiin ei ole niin kuin valitettavasti kävi pandemiarokotteen kanssa. Jos vaakakupissa on riski vakavaan influenssainfektioon, niin se kallistuu selvästi rokotteen puolelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.