Mainos

Varsinais-Suomessa varaudutaan Tehyn lakkoon

Varsinais-Suomessa siirretään hoitajia sairaalasta toiseen ja suljetaan osastoja. Sairaanhoitopiirin johto ei pidä mahdottomana jopa ihmishenkien menettämistä.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri varautuu Tehyn työtaisteluun siirtämällä henkilöstöä osastojen ja sairaaloiden välillä sekä sulkemalla joitakin osastoja kokonaan. Esimerkiksi Turun kirurginen sairaala suljetaan lähes täysin. Suurimmat ongelmat ovat synnytysten, päivystysten ja tehohoidon turvaamisessa. Sairaanhoitopiirin johto ei pidä mahdottomana jopa ihmishenkien menettämistä.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä irtisanoutuvia on 850, neljäsosa hoitohenkilöstöstä. Tyksin synnytyssaleissa irtisanoutuvien määrä on sata prosenttia. Vuodeosastoilta aiotaan siirtää kätilöitä hoitamaan synnytyksiä, mutta tuoreet äidit saavat tyytyä toisenlaiseen hoitoon kuin ennen työtaistelua.

-Tilanne on niin, että me joudumme täältä kotiuttamaan synnyttäneet äidit lapsineen tavallista varhemmin, jopa samana synnytyspäivänä, kertoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Turkka Tunturi.

Erikoisosaamista vaativaa henkilöstöä on vaikea nopeassa ajassa kouluttaa esimerkiksi teho-osastolle. Potilaita saatetaan lennättää Ruotsiin. Työtaistelun ulkopuolelle vielä tässä vaiheessa jääneistä sairaaloista siirretään väkeä Turkuun ja monia osastoja suljetaan kokonaan.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri aloitti jo tänään puhelinneuvonnan. Varsinais-Suomessa aiotaan tukeutua Turun terveyskeskuksen hyvin toimivaan puhelinpalveluun, joskin vasta lähempänä marraskuun tositilannetta. Kaikista varautumisista huolimatta ihmishenkiä saatetaan menettää.

-Kyllähän tämä niin suuri muutos tähän normaalitilanteeseen on, että varmasti tällaisia tapahtumia tulee tapahtumaan, valitettavasti, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Aki Lindén.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.