Mainos

Varsinais-Suomen pelastusjohtaja: Palomiesliitto politikoi toisten surulla

Varsinais-Suomen pelastusjohtaja Jari Sainio syyttää Palomiesliittoa politikoinnista Naantalin tulipalon jälkimainingeissa.

Sainio viittaa Suomen Palomiesliiton toiminnanjohtajan kartoitukseen, jonka mukaan sammutusautosta loppui vesi kesken sammutustöiden. Normaalisti vesisäiliöauto seuraa palokalustoa, mutta tällä kertaa vettä jouduttiin odottamaan useita minuutteja. Palomiesliiton mukaan Naantalin alueella on viime aikoina jouduttu tinkimään pelastustoimen hankinnoista.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan vettä kuitenkin saatiin palopaikalle jatkuvalla syötöllä, kuten paikalla olleet palomiehet ovat sanoneet.

Sainio on tyrmistynyt Palomiesliiton kommentoinneista.

- Ainakin jotain politiikkaa he tekevät. On surullista omaisten ja muidenkin surevien osalta tällainen ulostulo tässä vaiheessa, Sainio sanoo MTV:n uutisille.

- Sitä pitää heiltä kysyä, mihin pyrkivät. Kaikkinensa tämä osoittaa aika huonoa tilannearviota ja ajoitusta - ja ylipäätään, että tällaisen asian kanssa lähdetään yksittäisten henkilöstöryhmien asioita ajamaan. Pitäisi antaa onnettomuustutkintakeskuksen tutkia ja katsoa, Sainio kertoo.

- Suren myös oman väkeni puolesta. Tehtävä on ollut vaikea ja raskas, kaikkemme olemme tehneet. Siinä mielessä tuntuu pahalta.

Lue myös:

Katso Merita Seppälän juttu (Seitsemän uutiset 14.10.2009):

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.