Varoitus veneilijöille: Tuulet yltyvät huomenna myrskyksi asti – katso video

Suomeen leviää huomenna lounaasta voimakas sadealue, joka tuo mukanaan myös myrskytuulia.

Meteorologi Liisa Rintaniemen mukaan tuulet ovat voimakkaimmillaan lounaissaaristossa huomenna iltapäivällä. Myös Etelä-Suomen sisävesillä tuulet voivat nousta vaarallisen voimakkaiksi.

Vesille ei Rintamäen mukaan kannatakaan lähteä ainakaan ennen torstai-iltaa, mieluiten lähtö kannattaa lykätä perjantaiaamuun.

–Juuri tuossa iltapäivän hetkellä tuulet ovat voimakkaimmillaan lounaissaaristossa ja myrskyrajat ylittyvät reippaastikin. Voimakkain tuuli osunee Hangon seudulle, mutta jo iltapäivän aikana tuulet heikkenevät jälleen.

Myrsky tulee nopeasti, mutta se myös laantuu nopeasti.

–Matalapaine liikkuu aika nopeasti pohjoiseen, joten myrskyn voimistuminen on aika hetkellistä, Rintaniemi sanoo.

Tieto myrskytuulista yllätti meteorologinkin.

–Eilen illalla näytti vielä siltä, että tulossa on normaali sadealue. Nämä voimakkaat tuulet ovat näkyneet ennusteissa vasta tästä päivästä alkaen, Rintamäki kuvaa.

Huomenna sataa monin paikoin

Muuten juhannuksen menoliikenne sujuu huomenna lähinnä sateisessa säässä. Huomisaamu on vielä poutainen ja sateet ovat Suomen eteläpuolella. Iltapäiväksi sade ehtii jo levitä koko maan lounais- ja eteläosaan ja tuulet voimistuvat nopeasti.

Päivällä lämpimintä on maan keskivaiheilla, missä asteita on parikymmentä. Pohjoisempana jäädään 15 asteen kieppeille ja tiedossa on poutainen päivä.

Juhannusaaton sää

Juhannusaattona sateisinta on Rintaniemen mukaan maan pohjoisosassa.

–Ihan poutasäätä ei voi eteläänkään luvata vaan sateita ja ukkoskuuroja kehittyy, todennäköisimmin ukkosta esiintyy lounaassa.

Aurinkoisinta aattona on ennusteen mukaan länsirannikolla ja lämpimintä idässä, Rintaniemi kertoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat