Mainos

Varoitus vaarallisesta leikistä: Ei saa missään nimessä kokeilla

Asiantuntija varoittaa nuorten koululaisten hengenvaarallisesta leikistä, joka voi pahimmassa tapauksessa johtaa jopa kuolemaan.

Vaarallisessa leikissä oppilas on kuristanut toista oppilasta, ja siitä on tullut "pöljä olo", kun happi ei ole päässyt kulkeutumaan aivoihin. Asia nousi esille vuoden alussa, kun erääseen vantaalaiseen kouluun kutsuttiin ambulanssi elvyttämään pyörtynyttä oppilasta.

Nyt myös Pohjanmaalla, Laihialla on törmätty vastaavanlaiseen leikkiin. Laihian koulukuraattori sai huolestuneelta vanhemmalta viestin, jossa kävi ilmi, että yläasteen 7-luokkalaiset pojat olivat leikkineet vaarallista leikkiä koulun tiloissa syksyn aikana.

Laihian Keskuskoulun rehtori Paula Hauru reagoi tilanteeseen välittömästi, kun kuuli kuraattorilta tapahtuneesta.

– Kuulutin keskusradion kautta, että tämmöistä ei saa missään nimessä tehdä, Hauru toteaa.

Hän ei ole kuitenkaan pystynyt rankaisemaan ketään asiasta, koska hän ei ole saanut varmoja todisteita tapahtuneesta. MTV3 Uutiset ei tavoittanut koulukuraattoria kommentoimaan asiaa. Hän on kuitenkin puhutellut leikkiin osallistuneita koululaisia.

Lääkäriliiton toiminnanjohtajan Heikki Pälven mukaan vaarallisiin leikkeihin pitää suhtautuakin vakavasti.

– Niin ei saa missään nimessä tehdä. Jos happi ei pääse aivoihin, se voi aiheuttaa minuuteissa pysyviä vammoja, kuten aivovamman tai hermosoluja voi tuhoutua. Pahimmassa tapauksessa leikissä saattaa kuolla. Se on hengenvaarallista leikkiä, Pälve varoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.