Mainos

Varoitus salasanamurrosta - Älä vastaa tiedusteluihin verkossa

CERT-FI on julkaissut tämän vuoden ensimmäisen varoituksen suomalaisten käyttäjien tunnuksia ja salasanoja koskevan tietomurron johdosta.

Suomalaisen älypää-palvelun (alypaa.com) hakkeroiduista käyttäjätunnuksista ja niihin liittyvistä salasanoista ja niiden käyttäjien sähköpostiosoitteista on julkaistu lista internetissä. Listassa on yli 127 000 hakkeroitua käyttäjätunnusta ja salasanaa.

CERT-FI

Joillakin käyttäjillä saattaa olla käytössään sama tunnus tai salasana myös muissa palveluissa. CERT-FI korostaa, että samalla myös niiden turvallisuus on uhattuna. CERT-FI varoitaa verkkosivuillaan, että julkaistut sähköpostiosoitteet mahdollistavat käyttäjiin kohdistuvat huijausyritykset, joilla mahdollisesti pyritään hankkimaan lisää tietoja.

Yhteisö- ja keskustelupalvelujen ylläpitäjien on suositeltavaa selvittää, onko julkaistulla listalla palvelun käyttäjien salasanoja. Mikäli on syytä epäillä, että salasanat on saatu esimerkiksi tietomurron yhteydessä, asiasta olisi syytä ilmoittaa viranomaisille

Muista seuraavat asiat:

Jos Älypää-palvelussa käyttämäsi salasana on käytössä myös muissa verkkopalveluissa, vaihda myös niiden salasana välittömästi.

Älä vastaa tunnuksiin liittyviin kyselyihin sähköpostitse äläkä syötä käyttäjätunnusta ja salasanaa muihin www-palveluihin paitsi kirjautuessasi salasanan vaihtamista varten.

Verkosta löytyy jo sivustoja, jotka tarjoavat mahdollisuutta etsiä omaa käyttäjätunnusta listalta. Älä koskaan syötä salasanaasi tällaisille sivustoille.

Älypää-palvelu on toistaiseksi pois käytöstä. Vaihda palvelussa käyttämäsi salasana turvalliseksi heti kun mahdollista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.