Mainos

Varoitus: Älä maksa vankilalla uhkaavalle tekijänoikeustroijalaiselle

Tietoturvayhtiö F-Secure kertoo havainneensa troijalaisen haittaohjelman, joka yrittää huijata uhria maksamaan korvausta laittomasta, tekijänoikeuksien alaisesta materiaalista koneellaan. Koneelle ilmestyvä "tekijänoikeuksia valvova skanneri" väittää löytäneensä koneelta tekijänoikeuksia rikkovaa materiaalia ja pyytää maksamaan järjestölle 400 dollaria sakkojen ja vankeustuomion välttämiseksi.

F-Secure kertoo tiedotteessaan, että troijalaisen takana oleva "ICPP Copyright Foundation" on täysin keksitty järjestö. Sen tavoitteena on pelotella käyttäjää maksamaan kuvitteellinen hyvitysmaksu. Troijalainen tuo käyttäjän näytölle varoituksen, jossa ilmoitetaan tekijänoikeuksien loukkauksesta, jonka mukaan käyttäjän koneelta olisi löytynyt Torrent-tiedostoja, jotka sisältävät laittomasti kopioitua materiaalia. Troijalaisen tuottama ilmoitus ei katoa, vaikka tietokoneen käynnistää uudestaan.

- Älkää maksako, neuvoo F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen.

- Kyseessä on petosyritys, ja jos se tuottaa rikolliselle rahaa, tulemme näkemään näitä paljon lisää, Hyppönen toteaa.

Kyseisestä haittaohjelmasta on tullut useita raportteja Suomesta tämän päivän aikana.

Jos haittaohjelma on päässyt saastuttamaan oman koneen, F-Secure suosittelee ajamaan yhtiön ilmaisen F-Secure Online Scanner -skannausohjelman, joka tunnistaa troijalaisen ja auttaa sen poistamisessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.