Mainos

Varo vaaraa nettishoppaaja – näillä vinkeillä vältyt petoksilta

Petokset netin myyntisivustolla ovat lisääntyneet jatkuvasti. Asiallisenkin ilmoituksen takana saattaa olla myyjä, jolla ei todellisuudessa ole hallussa myymäänsä tavaraa.

Näillä vinkeillä teet ostoksia mahdollisimman turvallisesti, jos aiot ostaa tavaraa yksityiseltä ihmiseltä.

1) )Ota selvää myyjästä ennen kaupantekoa. Useilla myyntisivustoilla on mahdollista lukea muiden ostajien palautteita myyjistä. Lisäksi google-haun tekemällä voi saada tietoa epäilyttävästä myyjästä esimerkiksi keskustelupalstoilta.

2) Älä maksa ostoksiasi etukäteen. Haluamaasi tavaraa ei välttämättä ole olemassakaan, joten postipakettia voi olla turha odotella.

3) Jos mahdollista, sovi kaupanteko paikan päällä ja maksa tuotteesta nähtyäsi sen.

4) Jos myyjä asuu kaukana, pyydä paketti postiennakolla. Tässäkin tapauksessa muista tarkistaa paketin sisältö ennen maksamista. Joskus paketissa saattaa olla jotain muuta kuin ostamasi tavara.

5) Ole erityisen varovainen, jos tavaran myyjä asuu ulkomailla. Ulkomailta rahaa on hyvin vaikeaa saada takaisin, jos joudut huijarin uhriksi.

6) Älä ole hyväuskoinen. Esimerkiksi hyvin halvan hinnan pitäisi herättää epäilykset. Jos joku tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, se harvoin onkaan totta.

Lähde: Helsingin poliisi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.