Varo! Tämä villitys voi olla terveydelle haitallista

Asiantuntijat varoittavat, ettei mehustusvillityksen terveellisyyteen ole luottamista.

Smoothie-juomien ja mehustettujen hedelmämehujen juominen voi huomaamatta johtaa nautitun sokerimäärän hurjaan kasvuun, tutkijat varoittelevat.

Muun muassa näyttelijä Gwyneth Paltrow'n ylistämä mehustimen käyttö poikkeaa esimerkiksi soseutuksesta tai tehosekoittimen käytöstä, sillä mehustaessa vain vesi ja ravintoaineet jäävät jäljelle, kun ruoansulatusjärjestelmälle hyödyksi oleva kuitu jätetään juomasta sivuun.

Pohjois-Carolinan yliopiston professorin, Barry Popkinin, mukaan ihmiset huijaavat itseään vaihtaessaan limunsa mehuihin tai smoothie-juomiin – näissä kun voi olla jopa enemmän sokeria kuin limuissa.

– Mietipä, kuinka syöt yhden tai kaksi appelsiinia ja tulet kylläiseksi. Ajattelepa sitten juovasi kuudesta appelsiinista tehdyn smoothien ja kaksi tuntia myöhemmin se ei vaikuta enää laisinkaan siihen, paljonko syöt, Popkin valottaa.

Popkinin mukaan smoothie-juomien juominen ei vaikuta päivittäiseen ruoankulutukseen millään lailla, toisin kuin hedelmän syöminen kokonaisena. Pitkällä tähtäimellä ei Popkinin mukaan ole merkitystä sillä, tuleeko sokeri nautittua keinotekoisesti makeutetuista limuista vai luonnollisista lähteistä.

Hiljattain tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että sairaanhoitajat, jotka söivät hedelmänsä kokonaisina, sairastuivat kakkostyypin diabetekseen epätodennäköisemmin kuin hedelmänsä mehuna juovat.


(MTV3)

Lähde: Telegraph

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja