Varo, nämä tuotteet ovat yllättäen oikeita sokeripommeja!

Makeisia ja leivonnaisia on helppo vältellä sokerin pelossa. On kuitenkin paljon myös muita tuotteita, joihin on hieman yllättäen kätketty valtavasti sokeria.

1980- ja 1990-luvuilla käynnistetyn rasvasodan jälkeen elintarviketeollisuus on ryhtynyt parantamaan tuotteidensa makua sokerilla rasvojen pelossa. Kuluttajan on vaikea arvata erikseen asiaa tarkistamatta, kuinka moneen tuotteeseen lisätään sokeria paremman maun toivossa.

– Kaikkein eniten piilosokeria nautimme erilaisten juomien muodossa. Etenkin erilaisissa valmiissa smoothieissa on valtavasti sokeria, amerikkalaisen laihdutusjärjestön edustaja Sari Greaves kertoo.

Helpointa vältellä juomien piilosokereita on nauttia tuoreista hedelmistä valmistettuja juomia. On hyvä muistaa sanoa, ettei halua sokeria lisättävän lainkaan - aitoihin makuihin tottuu nopeasti.

Myös jogurttiin on usein lisätty hyvinkin suuria määriä sokeria. Etenkin rasvattomiin ja vähärasvaisiin jogurtteihin lisätään maun parantamiseksi joskus hyvinkin paljon sokeria.

Voit valmistaa oman sokerittoman jogurttisi maustamalla luonnonjogurtin vaikkapa heldelmillä tai tuoreilla marjoilla. Pienellä vaivalla säästyt hurjalta sokerimäärältä.

Myös salaattikastikkeisiin on lisätty usein paljon sokeria. Erityisesti juuri rasvattomiin ja vähärasvaisiin salaattikastikkeisiin on usein lisätty useita grammoja sokeria. Käytetyn kastikkeen ja samalla sokerin määrä ei usein ole kovin suuri, mutta sokerin nauttiminen jo pääruoassa kielii helposti epätasapainosta ruokavaliossa.

Salaattiin on usein hyvä lisätä kastikkeeksi öljyä. Öljy onkin helppo maustaa pienellä määrällä viinietikkaa, sinappia tai suolaa.

Myös valmiissa pastakastikkeissa on usein valtavasti sokeria. Vaikka oman reseptin mukaan kastikkeeseen olisi syytä lisätä hyppysellinen sokeria, on hyvä tarkistaa kuinka paljon sokeria valmiiseen pastakastikkeeseen on lisätty - usein sitä on reilusti enemmän kuin hyppysellinen.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Self

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja