Mainos

Varo loskaliirtoa pohjoisempana - etelässä keli selkeni jo

Autoilijoita varoitetaan huonosta ajokelistä Keski-Suomessa, Pohjanmaalla ja Itä-Suomessa. Tiet voivat olla sohjoisia tai lumisia, ja lumena ja räntänä tuleva sade voi haitata näkyvyyttä. Etelärannikolla ja Varsinais-Suomessa ajokeli on jo palautunut normaaliksi, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Teillä on sattunut useita peltikolareita ja ulosajoja. Esimerkiksi Hämeessä Orimattilassa linja-auto ajoi ojaan ja neljä matkustajaa jouduttiin kuljettamaan tarkastettavaksi terveyskeskukseen.

Liikennevirastosta muistutetaan autoilijoita pitämään turvavälit ja ajamaan maltillisesti. Loskaisella tiellä auto voi lähteä helposti liirtoon.

-Loska on vielä tiukempaa tavaraa kuin vesi. Se on niin vahvaa ja paksua mäskiä, että auto nousee äkkiä sohjokerroksen päälle, kertoo liikennepäivystäjä Marko Nuutinen.

Itämerellä aallonkorkeus yli 4 metriä

Meriliikennettä saattavat häiritä myrskytuulet Suomenlahdella ja Pohjois-Itämerellä. Pohjois-Itämerellä aallon korkeus ylittää neljä metriä. Ainakin Viking Linen Mariella on saapunut noin tunnin myöhässä Tukholmasta Helsinkiin tuulen takia. Tallink Siljalta kerrotaan, että Helsingin ja Tallinnan välillä on liikennöity noin 10-15 minuuttia tavanomaista hitaammin, jotta matkustaminen olisi miellyttävämpää.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla oli kelin takia aamulla käytössä vain yksi kiitotie, mutta sittemmin sää ei ole häirinnyt lentoja. Osa lennoista myöhästyi aamulla 10-60 minuuttia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.