Mainos

Varo kaloriansoja – näin selviät joulusta lihomatta!

Joulun lähestyessä monia naisia huolestuttaa sama ikuisuusongelma. Miten selvitä joulupyhistä lihomatta? Näiden helppojen vinkkien avulla pysyt solakkana herkkupöydistä huolimatta.

Hyvä ruoka liittyy juhlapyhiin ja on tärkeää pystyä nauttimaan siitä hyvällä omallatunnolla erityisesti joulun aikaan. Jotta et kuitenkaan laittaisi suuhusi ylimääräisiä kilokaloreita, on tärkeää tehdä suunnitelma tulevien vapaapäivien varalle. Tässä muutama vinkki muistutukseksi siitä, millä tavoin voit nauttia jouluun liittyvistä valmisteluista ja juhlista huoletta!

Suunnittele etukäteen

Viime hetken kiireessä tehdyt jouluruokaostokset johtavat usein kaoottiseen ja epäterveelliseen lopputulokseen. Kiireessä tulee helposti poimittua mukaan houkuttelevimmat ja usein myös epäterveellisimmät paketit sisältöä miettimättä. Vältä tällaiset ylimääräiset kilokalorit suunnittelemalla ostosreissusi etukäteen. Tee kauppalista, ja mieti tarkalleen mitä jouluruokia aiot ostaa.

Sovella reseptejä

Autat myös perheenjäseniä tai vieraita pysymään linjoissaan, jos vähennät reseptiesi kilokalorimäärää mausta tinkimättä. Minimoi sokerin ja rasvan määrä, jos suinkin mahdollista.

Siivoa keittiösotkusi heti

Kun olet viettänyt paljon aikaa jouluruokia valmistaen, olet luultavasti kokkailun lomassa maistellut sieltä täältä taikinoita ja valmiita ruokia. Huomattava kilokalorimäärä kertyy kuitenkin nopeasti kasaan napostellessasi keittiössä puuhastelun lomassa. Houkutuksen välttämiseksi pese käyttämäsi astiat ja välineet saman tien, jolloin herkullisten taikinoiden jäänteet eivät vahingossakaan eksy suuhusi.

Ole sosiaalinen

Jos joulujuhlissa on seisova pöytä, vältä asettumasta sen viereen. Houkutus ruokia kohtaan ei käy niin suureksi, jos kiertelet huoneessa jutustelemassa tuttujesi kanssa. Nauti toki pöydän antimista, mutta täytä lautasesi huolellisesti harkiten ainoastaan kerran. Näin pystyt helpommin kontrolloimaan syömiesi kaloreiden määrää. Jouluna saa herkutella myös jälkiruuilla. Pysy kuitenkin kohtuudessa: voit ottaa lautasellesi palan useampaakin kakkua, kunhan leikkaat tarpeeksi pienet palat. Usein jo muutama lusikallinen riittää tyydyttämään makeanhimon.

Mieti, mitä juot

Jos haluat juhlistaa joulua drinkillä, vältä makeita ja hedelmäisiä juomia. Valitse suunkostukkeeksi mieluummin tilkka vodkaa, giniä tai rommia yhdistettynä soodan ja vaikkapa limen kanssa. Jos olet viinin ystävä ja huomaat täyttäväsi lasia ahkerasi, kaada viiniä kerrallaan mahdollisimman pieni määrä turhien kilokaloreiden välttämiseksi.
AVA

Lähde: Glam.com

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.