Mainos

Varman Vuoria: Nykyhallituksen päätettävä eläkeiän nostosta

Työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Matti Vuoria pitää välttämättömänä, että nykyinen hallitus tekee päätöksen eläkeiän nostamisesta. Hänestä aihe voidaan ottaa käsittelyyn jo maaliskuun kehysriihessä.

– Varmaan tällaiset linjaukset ovat tarpeellisia erityisesti sen vuoksi että olemme taloudellisesti aivan toisenlaisissa oloissa kuin hallituksen syntymisen aikoihin vuosi sitten. Taloudellinen toimintaympäristö on huomattavan paljon haastavampi ja maan hallitus vastaa tästä kokonaisuudesta niin kauan kun se istuu. Sen takia en usko, että ilman linjauksia keskeisissä kestävyyttä koskevissa asioissa voidaan lykätä tältä hallitukselta eteenpäin. Se ei ehkä kuitenkaan riitä päätökseksi, että me emme päätöksiä tekisi, Vuoria sanoi MTV3:n Torstaikabinetissa.

Vuoria otti kantaa myös kiisteltyyn työeläkeyhtiöiden johdon ja pörssiyhtiöiden johdon ristikkäisiin hallitusrooleihin. Esimerkiksi Vuoria istuu sekä Sammon että Wärtsilän hallituksessa. Sammon toimitusjohtaja ja Wärtsilän edellinen toimitusjohtaja sen sijaan ovat Varman hallituksen jäseniä. Vuoria ei nähnyt asetelmassa ongelmaa.

– Varma on keskinäinen yhtiö ja on luonnollista että sen suurimmat asiakkaat seuraavat miten heidän eläkevastuitaan hoidetaan. Toisaalta kummassakin nyt mainitussa yhtiössä Varman omistus on varsin korkea ja sitä voidaan pitää strategisena sijoituksena, Vuoria perusteli.

Hautalan linjasta ottaa hallitukseen uusia jäseniä Vuoria piti sinänsä oikeana, mutta pienen näpäytyksen hän ministerille antoi:

– Paras ansio hallituksessa toimimiseen ei tietenkään ole se, että ei olla oltu koskaan yhteydessä siihen toimintaympäristöön jossa ohjausta pitäisi suorittaa, Vuoria sanoi.

Katso Varman toimitusjohtajan Matti Vuorian haastattelu: (Huomenta Suomi 23.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.