Mainos

Varkausvyyhti toi 17:lle tuomion Lahdessa

Nuorisojoukko varasti Lahden ja Kuopion seudulla erilaisia kulkuneuvoja, kuten autoja, veneitä, mönkijöitä ja golfkärryjä. Kaikkiaan asianomistajia kertyi yli sata.

Lahden käräjäoikeus on langettanut 17 tuomiota laajasta varkaussarjasta, johon liittyi noin 240 rikosnimikettä. Tuomitut ovat valtaosaltaan nuoria, jopa alaikäisiä.

Omaisuusrikokset tapahtuivat Lahden ja Kuopion seuduilla vuosina 2005-2007. Ne kohdistuivat pitkälti kulkuneuvoihin, kuten autoihin, mopoihin ja veneisiin. Sakki vei laittomasti myös mönkijöitä ja golfkärryjä. Osa syyllistyi myös varastetun tavaran kätkemiseen.

Asianomistajia kertyi yli sata. Tuomitut joutuvat korvaamaan heille vahinkoina ja oikeuskuluina yhteensä noin 80 000 euroa. Yhdeltä tuomitulta otetaan saatavien varmistamiseksi takavarikkoon 20 000 euroa.

Kolme tuomittua sai ehdotonta vankeutta. Neljä selvisi ehdollisella vankeudella ja kymmenen päiväsakoilla.

Pisin, noin 150 rikosnimikkeen lista toi 18-vuotiaalle lahtelaisnuorukaiselle puolentoista vuoden tuomion. Muut kaksi ehdotonta vankeustuomiota kestävät vuoden ja kymmenen kuukautta.

Kansliatuomion monistamisessa ja levittämisessä riitti käräjäoikeudella työtä, sillä ratkaisu käsittää tuomiolauselmineen liki 240 sivua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.