Mainos

Varkaudet ja huumeet piinaavat Kamppia

Varkaudet ja huumeet ovat lisääntyneet rajusti Helsingin Kampissa kesän ja syksyn aikana, kertoo kaupunginosalehti Kamppi-Eira. Lehden mukaan ongelmat johtuvat kesäkuussa avatusta, asunnottomille suunnatusta Hietaniemenkadun palvelukeskuksesta.

Lehti lainaa Hietaniemenkadun palvelukeskuksen yhteistyöryhmän kokousmuistiota, joka kertoo karua kieltä alueen tilanteesta. Lähipoliisin edustaja kertoo muistiossa, kuinka poliisin tietoon tullut rikollisuus on lisääntynyt alueella huomattavasti. Huumausainerikoksissa on tapahtunut "nousua" ja näpistyksissä ja vahingonteoissa "huomattavaa nousua".

Alueella sijaitsevan elintarvikemyymälän edustajan mukaan ennen palvelukeskuksen avautumista kaupasta ei ollut tehty lainakaan hälytyksiä, mutta kesällä tilanne oli muuttunut täysin. Pelkästään elokuussa hälytyskäyntejä oli kertynyt 35. Turvallisuuspalveluyritys Securitaksen edustaja kertoo muistiossa, kuinka Lapuankadulla sijaitseva myymälä on noussut hälytyksillä mitattuna koko Suomen kolmoseksi.

Seksiä ja huumeruiskuja

Paikalliset asukkaat ovat järkyttyneitä kotikulmiensa muuttumisesta. Huumeruiskuja löytyy jatkuvasti lasten leikkipuistosta ja huumekauppaa käydään avoimesti. Palvelukeskuksen vieressä sijaitsevan vanhusten asuntolan asukkaat pelkäävät jopa ulos menemistä.

"Järkyttävänä yksittäisenä palvelukeskuksen toiminnan käynnistymiseen liittyneenä havaintona vanhukset olivat kertoneet tapauksesta, jossa eräät henkilöt olivat olleet viettämässä aikaansa vanhusten asuntolan piha-alueen nurmikolla siten, että yksi nainen ja puolentusinaa miestä olivat olleet täydessä seksiaktissa", muistio kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.