Mainos

Varkaudessa alkaa ympäristöystävällisten akkujen valmistus

Itäisen Suomen teollisena veturina tunnettu Varkaus on kokenut kovia perinteisen teollisuuden työpaikkojen kadotessa. Uskoa tulevaisuuteen luo kuitenkin huippumodernin akkutehtaan perustaminen kaupunkiin. Sen on määrä tuoda kaupunkiin pari sataa uutta työpaikkaa kahden vuoden kuluessa.

Lamatunnelmia torjuttiin Varkaudessa tänään muuraamalla uuden sukupolven akkutehtaan peruskivi. Ensi syksynä toimintansa aloittavassa tehtaassa valmistetaan suuritehoisia ja ympäristöystävällisiä litiumakkuja teollisuuden ja joukkoliikenteen tarpeisiin. Ne käyvät myös sähköauton voimanlähteeksi.

-Varkaudesta löytyy osaavaa henkilökuntaa. Täällä on pitkä perinne sähkötekniikassa, toteaa European Batteries -yhtiön toimitusjohtaja Mika Räsänen.

Peruskiven muurannut elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen uskoo 30 miljoonan euron investoinnin vaikuttavan laajalti.

-Ei vain Varkauden ja Itä-Suomen vaan koko Suomen kannalta tämä on tärkeää. Uutta teknologiaa, juuri sitä nyt tarvitaan. Täällä ollaan rakentamassa uuden ajan akkuja, Pekkarinen totesi.

Varkaus on menettänyt viime rutistuksessa tuhatkunta työpaikkaa muun muassa paperiteollisuuden supistusten myötä. Akkutehdas nähdään sysäyksenä uuden aikakauden teollisuuden esiinmarssille.

Laman aallonpohja ei kuitenkaan näy vielä, muistutti ministeri Pekkarinen. Hän kehotti erityisesti yritysten johtoa kiristämään omaakin vyötä. Pekkarinen vakuutti, että kun valtion yritysrahoituksesta päätetään, otetaan jatkossa huomioon sekin, miten hyvin tämä viesti menee perille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.