Mainos

Varkauden paperityöntekijät: Lohduton tilanne

Stora Enson ilmoitus Varkauden paperitehtaan sulkemisuhasta tuli työntekijöille täytenä yllätyksenä. Stora Enso ilmoitti sulkevansa Sunilan sellutehtaan ja Tolkkisten sahan lisäksi myös Varkauden tehtaat mikäli niiden kannattavuus ei parane merkittävästi. Varapääluottamusmies Timo Suhosen mukaan tilanne on todella lohduton:

- Stora Enson johtajistoon kuuluvan Hannu Alalaurin mukaan me työtekijät emme voi tehdä täällä tehtaiden porttien sisäpuolella paljoa tähän asiaan vaikuttaa, ja hänen mukaansa myöskään valtion mahdollisilla elvytystoimenpiteillä ei olisi tähän ilmoitukseen juuri vaikutusta. Että juuri tällä hetkellä tilanne tuntuu todella epätoivoiselta.

Vaikutukset sadoille työntekijöille

Varkauden tehtaiden mahdollinen sulkeminen voi vaikuttaa jopa 800 ihmisen työhön. Paperitehtailla on töissä noin 630 henkilöä ja lisäksi kunnossapitopalveluyhtiö Eforalla on noin 200 työntekijää. Suhosen mukaan Varkauden tehtailla on riittänyt töitä.

- Tässä lähikuukausina on ollut pieniä tuotannonrajoitusseisokkeja, mutta kyllä tilanne on ollut ihan hyvä verrattuna muihin, että senkin takia tämä uutinen tuli aika suurena yllätyksenä.

Stora Enson Varkauden tehtaiden kohtalo pitäisi olla selvillä vasta vuoden 2010 loppuun mennessä.

- Alalaurin mukaan nyt katsotaan miten hienopaperin kysyntä lähtee nousuun, eli se on se ratkaiseva tekijä Varkauden osalta, Suhonen kertoo.

Suhosen mukaan työntekijöiden mieliala on apea, mutta paperikoneet käyvät silti normaalisti tästäkin uutisesta huolimatta.

- Kunhan saadaan ihmiset rauhoittumaan ja päästään paikallisjohdon kanssa yhteisen pöydän ääreen ja päästään miettimään, että onko mitään sellaista mitä voisimme itse tehdä, Suhonen summaa.

Katso Leea Ollikaisen juttu ja Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvisen studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 19.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.