Mainos

Varkaisiin kyllästynyt kauppias: "Kun varastatte minulta, varastatte myös koiranpennusta haaveilevalta pikkutytöltä"

K-Market Pukinmäen kauppias on kirjoittanut Facebookissa päivityksen, joka on osoitettu varkaille. Kirjoituksessa hän ilmaisee selvästi, miten turhautunut hän on varkaiden toimintaan.

– Olen todella kyllästynyt toimintaanne, välinpitämättömyyteenne ja itsekkyyteenne. Olen turhautunut ja väsynyt siihen, että kuvittelette että teillä on jonkunlainen oikeus varastaa. Ei ole. Oli syyt mitkä tahansa, kenelläkään ei ole minkäänlaista oikeutta varastaa toiselta, jos ette tienneet, hän kirjoittaa päivityksessään.

Kauppias haluaa myös oikaista väärinkäsityksiä, joita hän sanoo varkailla olevan.

– Ensinnäkin osa teistä kuvittelee, että kun varastatte kaupastani, varastatte yhteiskunnalta. Toinen osa taas kuvittelee, että minä kauppiaana olisin jotenkin rikas, ja se oikeuttaa toimintaanne.

– Haluan oikaista nämä: 1. En ole yhteiskunta ja 2. en ole rikas, kauppias kirjoittaa.

"Jokainen tuote on minun maksamani"

Kauppias kirjoittaa, että tie pisteeseen, jossa hän on nyt, ei ole ollut helppo.

– Olen yrittäjä ja kauppias, ja sen lisäksi yhden pienen tytön totaaliyksinhuoltaja. Joka ikinen tuote joka kaupassani on, on minun maksamani. Jokainen.

Kauppias myös lisää, että on pankille pitkän pennin velkaa sijoituksestaan.

– Kun varastatte, varastatte minulta. Varastatte myös yhdeltä seitsemänvuotiaalta tytöltä, joka haaveilee koiranpennusta ja sille kiiltävästä kaulapannasta.

Kalliit tuotteet kelpaavat varkaille

Hän selittää myös maksaville asiakkailla, miksi lähikauppojen hyllyistä ei aina löydy niitä kalleimpia tuotteita.

– Uskon, että jokainen kauppias haluaa niitä hyllyssään pitää ja etenkin palvella asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Pienyrittäjille ne tulevat kuitenkin kalliiksi, juuri kyseiset tuotteet kun päätyvät hyvin usein takin sisään, housuihin, kassiin, kauppias listaa.

Hän muistuttaa, että omaa elämäänsä ei saa paremmaksi tekemällä muille väärin.

– Olen tehnyt töitä, opiskellut ja hoitanut yksin lapsen. Tiedän todellakin, että elämä on toisinaan rankkaa. Sitä ei kuitenkaan paremmaksi saa tekemällä muille väärin.

– Sen sijaan voi ottaa itseään niskasta kiinni ja yrittää palata elämään normaalia elämää. Siinä autan mielelläni mahdollisuuksieni mukaan, kauppias päättää kirjoituksensa. 

Katso myös video kuun alussa toisessa K-kaupassa sattuneesta tilanteesta, jossa joukko naisia taltuttaa myymälävarkaan samalla, kun miehet vieressä jatkavat rahapelien pelaamista korvaansa lotkauttamatta:


Jutun pääkuva vaihdettu väärintulkintojen välttämiseksi kello 10.11.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.