Mainos

Varkaat siirsivät uhrin tililtä rahaa omalle tililleen - jäivät kiinni

Kova rahan tarve on saanut varkaat toimimaan varomattomasti Porissa.

Varkaat veivät Porin Kahaluodossa 15.10.2010 omakotitaloon tehdyssä murrossa muun muassa taulutelevisioita, digiboxin, kannettavan tietokoneen sekä käteistä rahaa. Varkaiden käsiin osui myös asukkaiden verkkopankkitunnukset ja tunnuslukulista.

Tunnuslukujen avulla asukkaan tililtä siirrettiin muutamia tuhansia euroja rahaa murrosta epäillyn tilille. Yksi murrosta epäilty mies kävi nostamassa summan Porin keskustassa sijaitsevassa pankkikonttorissa.

- Varmasti epäillyt olivat tietoisia kiinnijäämisen riskistä, mutta rahan tarve on tässä tapauksessa ollut kova. Koska rahat nostettiin tililtä nopeasti, ehdittiin ne käyttää, kertoo rikoskomisario Marja Kiiski Satakunnan poliisilaitokselta.

Poliisi epäilee murrosta neljää vuosina 1989-1990 syntynyttä porilaista miestä. Yksi heistä on edelleen vangittuna. Poliisi pääsi tekijän jäljille pankkitilin avulla ja kuulusteluissa myös muut tekijät paljastuivat.

Poliisi on tutkinut murtoa törkeänä varkautena ja törkeänä maksuvälinepetoksena. Poliisi selvitti tutkinnan yhteydessä myös kaksi huumausaineen käyttörikosta, huumausainerikoksen sekä kätkemisrikoksen.

Jutun esitutkinta on valmistunut ja lähtee syyttäjän syyteharkintaan.

Osa varastetusta kodinelektroniikasta ja rahasta on saatu takaisin ja palautettu omistajilleen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.