Mainos

Värikästä sanailua USA:n vaalien loppumetreillä

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaat urakoivat hartiavoimin viimeisien kampanjapäivien ajan.

Kiivainta taistelu on niin sanotuissa vaa`ankieliosavaltioissa, joissa ehdokkaat ovat lähes tasoissa. Kovimman taistelun kohteena ovat nyt Florida ja Ohio, mutta koko itärannikko on ratkaisevassa asemassa vaalissa. Mittaukset povaavat demokraattiehdokas Barack Obamalle kuitenkin voittoa.

Sanojen sinkoilu on kuitenkin jatkunut puolin ja toisin vaalitilaisuuksissa keskeisissä osavaltioissa.

- Jos haluatte tietää mihin John McCain ajaa tämän talouden, niin katsokaa taustapeiliin. Mitä tulee talouspolitiikkaan, niin John McCain on ollut aivan George Bushin vieressä, hän on istunut matkustajan paikalla ja ollut valmiina tarttumaan rattiin kaikessa, Obama julisti.

Suoraa puhetta on kuultu vaalien loppusuoralla myös republikaanien ehdokkaan McCainin suusta.

- Eilen senaattori Obama sanoi, että jos hän häviää niin hän palaa senaattiin ja yrittää neljän vuoden kuluttua uudelleen. Minusta se kuulostaa hyvältä, auttakaa minua toteuttamaan se, McCain täräytti.

Republikaanien ehdokkaalta on kuitenkin loppumassa aika. Kilpakumppani Obama on niskan päällä mielipidemittauksissa, hän syytää tv-mainoksiin kaksinkertaisen määrän McCainiin verrattuna. Obama on muun muassa houkutellut äänestäjiä taakseen ennätyspitkällä ja kalliilla vaalimainoksella. Kohuttu mainos kesti puoli tuntia ja se esitettiin kolmella suurella kanavalla parhaaseen katseluaikaan. Asiantuntijoiden mukaan satsaus maksoi demokraattikampanjalle jopa viisi miljoonaa dollaria.

Barack Obaman osakkeita nostaa myös viime hetken ase: Clintonit. Yhdysvaltain entinen presidenttipari juoksee vauhdilla ympäri keskeisiä osavaltiota ja vetävät melkoisia kansanjoukkoja.

McCain ei ole saanut vetoavukseen yhtään nimekästä republikaania ja presidentti George Bushin apua hän ei edes huolisi. Silti hän katsoo valoisasti kohti vaalipäivää.

- Olemme pudonneet muutaman pisteen, mutta olemme nousussa, McCain tyytyy toteamaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.