Mainos

Värien riemua kesäisissä sisustuskankaissa

Kauniilla tekstiileillä luodaan viihtyisyyttä ja tunnelmaa kodin eri tiloihin. Tänä kesänä muoti suosii väriloistoa ja suuria kuvioita tai vaihtoehtoisesti kauniin seesteisiä kankaita ja pieniä yksityiskohtia.

Kesän trendien mukaisissa sisustustekstiileissä on varmasti jokaiselle jotakin. Tekstiileissä nähdään erilaisia kukkaprinttejä, iloisia hyvin voimakkaitakin värejä ja väriyhdistelmiä sekä vastapainona harmonisia sävyjä, kuten sinistä, ruskeaa, harmaata sekä valkoista.

Sisustustekstiilien trendit jäljittelevät vahvasti vaatemuotia. Kuvioinneissa tulevat vahvasti esiin muun muassa häivähdykset 1950-luvulta, slaavilaiset printit sekä kirjonnat ja iloisen kirjava 1970-luku.

Kukkaloistoa

Kesäisissä sisustuskankaissa on nyt runsaasti erilaisia kukkaprinttejä sekä kauniita slaavilaishenkisiä kirjontoja. Kukkia ovat vallanneet kankaat sekä pehmeän romanttisina kuoseina että iloisen energisinä 1970-luvun tyyliä jäljittelevinä kuvioina.

Sisustustekstiileillä kodin ilmettä voi vaihtaa helposti, tai maustaa jo olevaa sisustusta muutamalla iloisen värisellä yksityiskohdalla, kuten tyynyllä, peitteellä tai kauniilla pöytäliinalla.

Luonto on keskeinen teema ja inspiroija kesän kankaissa. Niin pussilakanoissa, verhoissa kuin myös pienemmissä sisustuskankaissa on käytetty luonnosta haettuja värejä, muotoja sekä ennen kaikkea tunnelmaa. Finlaysonin kankaissa on tuulahdus merellistä maisemaa, kukkia sekä kauniita graafisia muotoja. Samoin Marimekon sisustuskankaissa esiintyy niin peltoa, metsää kuin kaunista kukkaloistoa.

Värien leikkiä

Kesän sisustuskankaissa riittää sävyjä lähes kaikissa sateenkaaren väreissä. Trendin mukaisia värejä ovat monet vihreän ja pinkin eri sävyt, oranssi, punainen, ruskea, valkoinen sekä musta. Myös sinisen eri sävyt elävöittävät kauniisti kesäisiä kankaita.

Etenkin vihreä on nyt muodin mukainen väri. Sen eri sävyjä saa näkyä kodin eri pinnoilla runsain mitoin. Marimekon sekä Finlaysonin kesän uutuuskankaisiin on valittu vihreää niin kukka, kuin metsä-kuvioinakin. Myös abstraktien kuvioiden suosikkisävy on vihreä.

Marimekon ja Vallila Interiorin kesäisistä kokoelmista löytyy toinen toistaan kauniimpia kukkakuosisia sisustustekstiilejä. Nyt kukat saavat olla hyvinkin suuria ja värikkäitä. Muun muassa Erja Hirven Marimekolle suunnittelemissa kankaissa nähdään näyttäviä kukkia, joiden värimaailmat koostuvat kirkkaan keltaisen, oranssin, pinkin, turkoosin, harmaan sekä keväisen vihreän, munakoison ja syvänpunaisen sävyistä.

Myös Vallila Interiorin kauniissa kankaissa on tuulahduksia luonnon väreistä sekä menneiden vuosikymmenien sävymaailmoja. Mustan, valkoisen ja pinkin näyttävät yhdistelmät – tehostettuina vihreän eri sävyillä – esiintyvät niin verhoissa, tyynyissä kuin kattaustekstiileissäkin.

Harmonisia hetkiä

Harmonisista väreistä ja rauhallisemmista kuoseista pitävälle riittää runsaasti valinnanvaraa. Niin Marimekon, Finlaysonin, Vallila Interiorin kuin monen muunkin valmistajan valikoimissa on sekä kauniin romanttisia että rauhallisen tunnelmallisia tekstiilejä.

Raikkailla ja selkeillä tekstiileillä kodin sisustuksesta luodaan selkeän rauhallinen. Esimerkiksi makuuhuoneen tekstiileiksi sopivat erinomaisesti kauniin siniset tai hiekan väriset pussilakanat yhdistettyinä vaaleisiin ikkunaverhoihin.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Finlayson, Marimekko, Vallila Interior

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.