Mainos

Varaudu ruokalaskusi kasvuun – ei enää sikaa sikahalvalla

Suomalaiset kuluttajat saavat varautua siihen, että lihatuotteiden hinnat nousevat edelleen. Huonoa tulosta tekevät lihatalot ovat saaneet jo hinnankorotuksia läpi neuvotteluissa kaupan kanssa.

Lihatalo HKScanissa eletään muutenkin muutostunnelmissa, kun johtaja vaihtuu ensi kuussa turkulaisesta toiseen. Matti Perkonojan seuraaja on metsäteollisuudesta tuleva Hannu Kottonen. Tämä saa käsiinsä velkaisen yhtiön, joka tekee vaatimatonta tulosta.

Väistyvän johtajan testamentti on: lihasta pitää saada parempaa hintaa.

– Lihan hintaa pitää nostaa ja me tulemme sitä osaltamme tekemään, se merkitsee kuluttajalle että liharuokien hinta tulee nousemaan.

Muutamien sikatilojen ongelmat ovat olleet näkyvästi esillä julkisuudessa, mutta kulutusta kohut eivät ole vähentäneet.

– Lihan kulutus, erityisesti sianlihan kulutus on kotimaassa kasvanut. Markkinat ja media käsittelevät lihaa ja lihankulutusta osittain negatiivisesti, mutta me lihansyöjät syömme entistä vahvemmin ja paremmin, Perkonoja arvioi.

Lihateollisuus on jo saanut hinnankorotuksia läpi. Suurin kauppaketju S-ryhmä pitää tärkeänä että myös sikatilat pärjäävät.

– Kaikkien pitää toimeen tulla, yhteistä näkemystä haetaan. Kauppa neuvottelee tiukasti mutta jatkuvuutta haetaan tähän yhteistoimintaan, SOK:n pääjohtaja Kuisma Niemelä toteaa.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen juttu (Kymmenen uutiset 17.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.