Varaudu flunssakauteen, näin pidät pöpöt poissa!

Kuulutko sinäkin niihin, jotka heti syksyn ensimmäisen flunssa-aallon saapuessa vaipuvat sängyn pohjalle? Ole tänä vuonna valmiina ja nujerra pöpöt ennen kuin ne ehtivät yllättämään.

Lue, millä tavoin voit taistella tehokkaasti flunssaa vastaan.

1. Huolehdi käsihygieniasta

Muista pestä kädet mahdollisimman usein, sillä hyvä hygienia vähentää riskiä sairastua virusinfektioon. Pese kädet huolellisesti aina ennen ruokailua ja kotiin tullessasi.

Apteekista ostettavat desinfiointituotteet kulkevat kätevästi myös mukana ja toimivat tehokkaasti viruksia ja bakteereja vastaan.

2. Pidä varasi kaupungilla

Muista, että elinympäristössäsi, kuten julkisessa liikenteessä ja kauppakeskuksessa on paljon ihmisiä, joiden kautta voit saada flunssan. Jos kosket liukuportaiden kaiteeseen, älä seuraavaksi työnnä käsiä suuhusi.

3. Huolehdi itsestäsi

Jos olet fyysisesti huonossa kunnossa, vastustuskykysi laskee. Terveellinen ravinto ja säännöllinen liikunta eivät suotta ole otsikoissa yhtenään. Ne ovat parhaita aseitasi pöpöjä vastaan taistellessasi.

4. Villasukat ja lämmin pukeutuminen eivät auta

Vastoin vanhan kansan tietoa ja yleistä mielipidettä lämmin pukeutuminen kylmällä säällä ei suojaa flunssalta. Jos yleiskuntosi on heikko, pöpöt tarttuvat villasukista huolimatta. Itsensä kylmettäminen altistaa taudille, mikäli vastustuskykysi on jo ennestään heikentynyt.

Tärkeämpää on pysytellä fyysisesti hyvässä kunnossa, joten jo tässä vaiheessa vuotta on hyvä kiinnittää huomiota kuntoilun säännöllisyyteen ja terveelliseen ruokavalioon.

5. Kun tunnet ensimmäiset flunssanoireet?

Kun kurkkua karhentaa ja ensimmäiset vilunväristykset tuntuvat kehossasi, on aika toimia. Mitä nopeammin käyt vastahyökkäykseen, sitä helpommalla flunssasta pääset.

Juo heti paljon nestettä, lepää, syö tulehduskipulääkkeitä ja popsi c-vitamiinia. Jos reagoit ensimmäisiin oireisiin välittömästi, tauti ei pääse sinuun käsiksi yhtä voimakkaasti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja