Mainos

Varastohenkilöstöllä lakko

Keskon, Tukon ja Inexin varastohenkilöstö haluaa vastalauseellaan vaikuttaa suoritepalkkajärjestelmän soveltamiseen varastoissa.

Kolmen suuren päivittäistavaratukkukaupan varastohenkilöstö on keskeyttänyt työt lähes kolmen päivän ajaksi yhtiöiden palkkausjärjestelmää ja palkankorotuksia koskevan kiistan vuoksi.

Keskon, Tukon ja Inexin henkilöstö poistui työpaikoiltaan Etelä-Suomen suurissa keskusvarastoissa puoliltapäivin. Lakkoon meni noin 3 000 varastotyöntekijää. Töihin on määrä palata sunnuntain vastaisena yönä normaalien työvuorojen mukaan. Mukana työtaistelussa ovat Etelä-Suomen, Turun ja Tampereen alueet.

Ulosmarssilla halutaan vaikuttaa suoritepalkkajärjestelmän soveltamiseen varastoissa. Liittojen sopimien normaalien taulukkopalkkojen ja iltalisien lisäksi tukuissa maksetaan lisäpalkkaa sen mukaan kuinka kovaa työtahtia noudatetaan.

Työntekijöiden tavoitteena on, että järjestelmästä saataisiin kirjattua yhteiset pelisäännöt alan työehtosopimukseen. Suoritepalkan määrä jäisi toimipaikkakohtaisesti sovittavaksi, kertoi Helsingin varastotyöntekijöiden puheenjohtaja Markku Valkeinen Inex Partners Oy:stä STT:lle. Kaupan työnantajaliiton mukaan todellisena tavoitteena on painostaa työnantajia antamaan varastotyöntekijöille takautuvasti maaliskuun alussa tulleita tupokorotuksia isommat palkankorotukset. Johtaja Heikki Ropposen mukaan pelisäännöistä voidaan kyllä sopia, mutta ei antaa ylimääräisiä palkankorotuksia.

Työnantajaliitto vie työtaistelun työtuomioistuimen käsittelyyn. Kiista on ollut vireillä jo pitkään. Kun sopua ei viime neuvottelukierroksella löytynyt, asia laitettiin ns. jatkuvan neuvottelumenettelyn piiriin. Keskiviikko oli henkilöstön ja ammattiliitto Pamin asettama takaraja yhteisymmärryksen saavuttamiselle.

Keskusvarastot toimittavat tavaroita mm. K-kauppoihin, S-ryhmälle ja Tradekalle sekä Wihurin, Sparin ja Stockmannin myymälöihin. Valkeinen arveli, että lakon alkaminen näkyy myös kaupoissa joidenkin tuotteiden puuttumisena, jos myymälöissä ei ole osattu varautua lakkoon ajoissa.
(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 01.04.2004).

Kaupan työnantajaliiton toimitusjohtajan Heikki Ropposen mukaan riidassa ei ole kyse suorituspalkkauksesta, vaan palkankorotuksista.

(Huomenta Suomi 01.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.