Mainos

Varastiko Putin Super Bowl -sormuksen?

Vuonna 2005 Vladimir Putin sai haltuunsa Super Bowl -sormuksen, joka kuului New England Patriotsin omistaja Robert Kraftille.

Kun sormus tuolloin vaihtoi omistajaa, kertoi Kraft julkisuuteen, että kyseessä oli Putinille annettu lahja.

Viime viikolla mies kertoi kuitenkin toisenlaisen kulun tapahtumista.

Vuonna 2005 Kraft oli ollut vierailulla Pietarissa Venäjällä, jossa hän oli tavannut Putinin. Vierailunsa aikana Kraft oli esitellyt Putinille mestaruussormustaan.

– Otin sormuksen esiin ja näytin sitä (Putinille). Hän laittoi sen sormeensa ja sanoi: "Voisin tappaa jonkun tällä sormuksella". Ojensin käteni, hän laittoi sormuksen taskuunsa. Kolme KGB:n kaveria tuli hänen ympärilleen ja he kävelivät pois, Kraft kertoi New York Postin mukaangaalaillallisella torstaina.

Kraft ei varsinaisesti syyttänyt Putinia varkaudesta, mutta toteaa, että olisi halunnut sormuksensa takaisin.

Kraft oli kuitenkin saanut puhelun Valkoisesta talosta, jossa todettiin, että on parempi jos mies kertoo antaneensa sormuksen Putinille lahjaksi. Pari päivää tapahtuneen jälkeen Kraft antoi tiedotteen, joka kertoi sormuksen olleen lahja.

Presidentti Putinin edustaja kommentoi Kraftin tuoretta kertomusta eilen sunnuntaina. Putinin edustaja kielsi mahdollisuuden varkaudesta tai edes siitä, että Putin olisi laittanut sormuksen taskuunsa erehdyksessä.

– Se, mitä Kraft nyt kertoo, on omituista, Dmitri Peskov kommentoi CNN:lle.

– Seisoin noin 20 senttimetrin päässä hänestä ja Putinista ja kuulin kuinka Kraft antoi tämän sormuksen lahjaksi.

Kraftin edustaja puolestaan totesi, että Kraft kertoo nykyään tarinaansa lähinnä hyvänä vitsinä.

– Hänestä on mahtavaa, että sormus on Kremlissä. Ja kuten hän sanoi vuonna 2005, hän kunnioittaa syvästi Venäjää ja Putinin johtajuutta, Kraft Groupia edustava Stacey James kommentoi CNN:lle.

Kraftille aikanaan kuulunut Super Bowl -sormus on nykyisin Kremlin kirjastossa, jossa säilytetään kaikkia virallisia valtiolahjoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.