Mainos

Varastetut nosturiautot ajettiin suoraan Tallinnan-lauttaan

Helsingin rikospoliisi on saanut lisää tietoa arvokkaiden, varastettujen nosturiautojen kohtalosta. Ne on poliisin mukaan viety suoraan Viroon.

Poliisitutkinnassa on selvinnyt, että toinen nosturiautoista ajettiin Helsingin Länsisatamasta lauantaina 13. maaliskuuta kello 22 lähteneeseen Tallink Star -autolauttaan ja toinen Helsingin Katajanokalta samana päivänä kello 21.30 lähteneeseen Viking XPRS -autolauttaan. Tämän jälkeen nostureista ei ole saatu havaintoja.

– Laivalla ei ole kameroita, jotka kuvaisivat autokannelle ajavat ajoneuvot. Ei ainakaan sellaisia, joista jäisi tallenteita tai joista kuljettajat pystyisi tunnistamaan, rikoskomisario Kari Pasanen Helsingin rikospoliisista kertoo.

Pasanen ei osaa arvioida, jäävätkö nosturiautot Viroon.

– Tilaustyö tämä tietenkin varmaan on: joku tarvitsee tuollaisia autoja. Ei niin päin, että ensin varastetaan nosturit ja sitten etsitään niille ostajat.

Tekotapa oli samanlainen myös toisessa jutussa. Lue:

Rikoksen tapahtuma-aika on tarkentunut. Nosturiautot anastettiin Helsingin Suutarilasta Sjöman-yhtiön varikkoalueelta hyvin todennäköisesti kello 19.30–20.30, vain hieman ennen kuin ne laivattiin Tallinnaan. Aika on tarkentunut poliisin yleisöltä saamien havaintojen perusteella.

– Niille varattiin laivoilta autopaikat samana päivänä, Pasanen sanoo.

Anastetut nosturiautot ovat Liebherr LTM 1090- ja Liebherr LTM 1060 -merkkisiä. Ne ovat järeitä ja satojentuhansien eurojen arvoisia. Molemmat on maalattu Sjömanin punakeltaisiin väreihin. Toisen anastetun nosturiauton rekisteritunnus on KMG-961 ja toisen SYH-601.

Helsingin rikospoliisi pyytää nyt erityisesti mainituissa autolautoissa mahdollisia havaintoja nosturiautoista tai etenkin niiden kuljettajista tehneitä tai asiasta jotain muuta tietäviä ilmoittamaan kaikki tietonsa lähimpään poliisiin tai virka-aikana suoraan Helsingin rikospoliisiin tutkintanumeroon 040 823 2708.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.