Mainos

Varastetut Munchin taulut löydettiin, useita pidätetty

Norjan poliisi on löytänyt toissa yönä varastetut Edvard Munchin taideteokset. Sen sijaan elokuussa Oslosta varastetut kymmenien miljoonien eurojen arvoiset taulut Huuto ja Madonna ovat yhä kateissa.

Kolme varastettua Edvard Munchin taideteosta on saatu takaisin, ilmoitti Norjan poliisi eilisiltana. Samalla poliisi kertoi, että useita ihmisiä on pidätetty varkauden yhteydessä.

Munchin taulut varastettiin Mossin kaupungissa sijaitsevasta hotellista toissa yönä. Varkaat veivät yhden Munchin akvarellin ja kaksi litografiaa, mutta mikään varastetuista tauluista ei lukeutunut Munchin tunnetuimpiin teoksiin. Norjan television tietojen mukaan arvokkain tauluista oli vuodelta 1915 peräisin oleva Sininen leninki -akvarelli.

Kaksi sorkkaraudoin varustautunutta miestä murtautui hotelliin ja otti taulut seinältä. Miehet pakenivat sen jälkeen, kun hotellin omistaja yllätti heidät myöhään sunnuntaina. Hotelli omisti seitsemän Munchin työtä ja piti niitä esillä ilman tehostettuja turvajärjestelyjä.

Elokuussa Oslon Munch-museosta varastettiin kymmenien miljoonien eurojen arvoiset taulut Huuto ja Madonna. Molemmat maailmankuulut taulut ovat yhä kateissa.

(MTV3-STT-NTB-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.