Mainos

Varapresidenttiehdokkaat harjoitusleireillä

Joseph Biden ja Sarah Palin (Kuvat: EPA/TANNEN MAURY ja EPA/JEFF KOWALSKY)

Alkaneen viikon odotetuin tapahtuma Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on varapresidenttiehdokkaiden väittely. Republikaanien Sarah Palin ja demokraattien Joe Biden kohtaavat torstaina St.Louisissa. Kyseessä on ainoa varapresidenttiehdokkaiden mittelö ja molemmat valmistautuvat siihen päiväkausia.

65-vuotias Biden on toiminut senaattorina kohta 36 vuotta ja etenkin kansainvälisissä kysymyksissä hänen tietämyksensä on kiistaton. Biden ei kuitenkaan lähde väittelyyn kokematonta Palinia vastaan ”takki auki”. Kampanjoituaan sunnuntaina Detroitissa yhdessä Barack Obaman kanssa, Biden jätti pääehdokkaan yksin kampanjapolulle ja suunnisti kotiinsa Delawareen väittelyharjoituksiin. Bidenia sparraa Michiganin osavaltion demokraattikuvernööri Jennifer Granholm. –Haluan antaa Joelle muutaman terävän iskun, jotta hän menestyisi torstaina, Granholm vitsaili.

Yksi Bidenin haasteista Palinia vastaan on esiintyä kunnioittavasti naispuolista väittelykumppania vastaan, mutta kyetä silti tiukkoihin hyökkäyksiin. Demokraattileirissä toivotaan myös, että Biden hillitsee taipumustaan laukoa lonkalta vähemmän harkittuja totuuksia.

Lue myös:

Palinilla näytön paikka

John McCainin yllätyspäätös valita Alaskan kuvernööri Sarah Palin varapresidenttiehdokkaakseen oli aluksi huomattava piristysruiske republikaanien kannatukselle. Palin on osoittautunut hyväksi puhujaksi ja innostavaksi kampanjoijaksi, mutta antamissaan TV-haastatteluissa hän ei ole vakuuttanut. Valtakunnan politiikassa kokematon Palin puhui viimeksi itsensä pussiin yrittäessään vakuutella ulkopoliitikan osaamistaan pelkästään sillä perusteella, että hänen johtamansa Alaskan osavaltio sijaitsee lähellä Venäjää. Palin-huuman hiipuminen yhdistettynä Yhdysvaltain rahoituskriisiin ovat pudottaneet McCainin gallupeissa Obaman taakse ja nyt Palinillä on näytön paikka.

Lue myös:

Palin on valmistautunut väittelyyn jo päiväkausia hotellissa Philadelphiassa. Sieltä hän lensi Ohiossa järjestetyn kampanjatilaisuuden kautta McCainin kotikonnuille Arizonaan.McCainin ranchillä Palinille järjestetään harjoitusleiri, jonka uskotaan valmistavan hänet Bidenin peittoamiseen perjantaina.

Palin oli terävänä Bidenia kohtaan jo Ohion tilaisuudessa. Hän muistutti Bidenin istuneen senaatissa jo silloin, kun muutosvoimansa esiintyvä Palin oli vasta koulun alaluokilla.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.