Mainos

Varapresidentti johtaa Filippiineillä

Filippiinien nykyinen varapresidentti Joseph Estrada oli maanantaina ottanut ovensuukyselyjen mukaan selvän johdon maan presidentinvaaleissa.

Yksityisen radioaseman tekemä kysely osoitti Estradan saaneen taakseen 37,2 prosentin kannatuksen. Hänen lähin kilpailijansa, parlamentin puhemies Jose de Venecia oli kerännyt 16,9 prosentin tuen.

Entinen näyttelijä Estrada on johtanut mielipidemittauksissa koko ajan. Filippiinien oppositiopuolueet ovat asettuneet tukemaan Estradaa. Hallituspuolueiden ehdokas on de Venecia. Lisäksi häntä tukee nykyinen presidentti Fidel Ramos, joka ei perustuslain mukaan voinut asettua enää ehdolle.

Ainakin kolme ihmistä sai surmansa ja 11 haavoittui maanantaina vaaleihin liittyneissä väkivaltaisuuksissa. Muslimikapinalliset estivät äänestyksen osissa Lanao del Surin maakuntaa Etelä-Filippiineillä.

Filippiinien vaaleihin voi osallistua yli 34 miljoonaa äänioikeutettua. Vaalien pelätään lietsovan maata jo nyt koettelevaa väkivaltaa. Viimeaikaisissa levottomuuksissa on kuollut ainakin 27 ihmistä, ja ehdokkaat ovat ilmoittaneet pelkäävänsä vastustajien turvautuvan vaalivilppiin.

Presidentin lisäksi filippiiniläiset valitsevat yhteensä yli 17 000 edustajaa maan hallinnon eritasoisille paikoille.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.