Mainos

Vapun roskat nopeasti kerätty - "Huomenna istutetaan jo kukkia"

Kolea sää verotti Helsingissä vapunjuhlijoiden määrää merkittävästi. Lisäksi myös juhlijoiden ulkona viettämä aika kutistui normaalista.

Piiripuutarhuri Sampo Sainio Helsingin kaupungin Starasta sanoo, että normaalisti juhlijoita on yli kello kymmeneen, mutta tänä vuonna Kaivopuisto oli lähes tyhjä jo kahdeksalta.

– Tietysti vaikuttaa, että tuleeko jatkoksi työpäivä vai viikonloppu, Sainio sanoo.

Erilaisia roska-astioita oli Kaivopuistossa joka puolella. Ne vetivät yhteensä yli 570 000 litraa jätettä. Roskan määrä vaihtelee kuitenkin vuosittain suuresti.

Viime vuonna tehty jäteastioiden lisäys on saanut roskat kulkeutumaan oikeaan paikkaan. Siivoajien työtä helpottaa paljon myös se, että ihmiset laittavat omat roskansa jätesäkkeihin.

Sainion mielestä myös asenteet ovat pikku hiljaa menossa parempaan suuntaan, ja loppusiivous saadaan hoidettua nopeasti.

– Eilen saimme jo suurimmat roskat siivottua, tänään on vielä loppusiivous. Huomenna on määrä aloittaa kukkaistutukset, Sainio sanoo.

Muutaman vuoden ajan tyhjiä kuohuviinipulloja on saanut vaihdettua elokuvalipppuihin. Tämänkaltaiset tempaukset ovat Sainion mukaan siivoajille valtava helpotus, erityisesti kun viimeisin siivous tehdään puhallustekniikalla.

Lue myös:

Katso Mari Karppisen juttu (Seitsemän uutiset 2.5.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.