Mainos

Vapun raaka pahoinpitely esillä Turussa

Turun käräjäoikeus jatkoi tänään kaupungissa vappuna tapahtuneen puukotussarjan käsittelyä. Esillä oli poikkeuksellisen raaka pahoinpitely, jossa maahan kaadettua 22-vuotiasta turkulaista miestä iskettiin veitsellä, potkittiin, lyötiin ja revittiin hiuksista. Vasta kun hän makasi aivan liikkumatta, tekijäkolmikko lähti paikalta. Vappupuukotusten päätekijä, 17-vuotias raisiolainen koululainen tunnusti käyttäneensä veistä, kun hän oli kuullut käräjäsalissa todistajalausunnot.

Uhri kertoi, että kolme miestä pysäytti hänet ja haastoi riitaa Turun Puolalanpuistossa vappuyönä, kun hän oli ohittamassa heitä tyttöystävänsä kanssa. He ympäröivät miehen, jolloin yksi pojasta varoitti miestä, jottei häntä tapettaisi. Yksi pojista huusi, että viisi on jo tapettu. Pahoinpitelyn jälkeen mies pääsi kulkemaan jonkin matkaa tyttöystävänsä avustamana, mutta luhistui kotitalonsa porraskäytävään, josta ambulanssi vei hänet sairaalaan.

Miestä oli lyöty veitsellä rintakehään, kylkeen ja alavatsaan. Häneen oli osunut kahdeksan veitseniskua, ja eri puolilla vartaloa ja päätä oli ruhjeita. Miehen tila oli hengenvaarallinen. Uhri kertoi kärsineensä kovia tuskia, näkevänsä painajaisia ja pelkäävänsä ulkona liikkuessaan. Raisiolainen 17-vuotias koululainen sai syytteen nuorena henkilönä tehdystä tapon yrityksestä. Kaksi muuta poikaa saivat syytteen törkeästä pahoinpitelystä.

Lisää puukotuksia

Kaksi jengin pojista sai syytteen lisäksi myös erään talon porttikäytävässä tehdystä pahoinpitelystä. Sattumalta ohikulkenut mies sai perhosveitsestä alaselkäänsä viisi senttiä pitkän ja kaksi senttiä syvän haavan. Poikaporukan matka jatkui, ja pahoinpitelyjä tuli lisää.

Seuraavaksi uhriksi joutui Puolalankadulla turkulainen mies. Häneen osui viisi senttiä syvä ja pari senttiä leveä pistohaava alaselkään. Mies oli vaarassa halvaantua. Turun käräjäoikeus on tähän mennessä käsitellyt vappusarjan yhdeksän puukotusta, joista yksi johti nuoren miehen kuolemaan. Kaksi pääsyytettyä ovat seuranneet oikeudenkäyntiä tunteettoman näköisinä. Heidän muistinsa on pätkinyt ja kertomukset ovat vaihdelleet. Syyksi he selittävät puukotuskierroksen aikana nautittuja viinaksia.

Porukan kolmas poika on pyrkinyt auttamaan asian selvittelyä. Hänen olemuksestaan on paljastunut myös ahdistus ja katumus. Turun käräjäoikeus käsittelee huomenna mm. Turun kauppatorilla vappuyönä tapahtunutta poikien kiinniottoa. Loppulausunnot annetaan tiistaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.