Mainos

Vappuyön juhlinta pysyi aisoissa

Vappuyötä juhlistettiin ympäri Suomen innokkaasti, mutta poliisin mukaan ilonpito ei juuri eronnut normaalista viikonloppuyöstä. Joissain kaupungeissa meno oli aavistuksen tavallista vilkkaampaa.

Havis Amanda vappuna 2000

Vappuyön juhlinta on sujunut varsin rauhallisesti. Poliisin mukaan ilonpito ei juuri eronnut normaalista viikonloppuyöstä. Vapunviettoa rauhoitti ainakin ulkosalla se, että lämpötila painui yöllä pakkasen puolelle suuressa osassa maata. Monet juhlijat myös valitsivat oleilun television ääressä jääkiekon MM-kisoja seuraten.

Yön ainoa tietoon tullut vakavampi onnettomuus sattui Espoossa, jossa 46-vuotias mies kuoli henkilöauton törmättyä puuhun. Lisäksi kuljettaja ja kaksi muuta matkustajaa loukkaantuivat. Kuljettajaa epäillään mm. törkeästä rattijuopumuksesta.

Nuorille juhlijoille apua Helsingissä

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen järjestämä auttamisoperaatio antoi illan ja vappuyön aikana apuaan 142:lle alle 18-vuotiaalle nuorelle. Satakunta operaatioon osallistunutta avustajaa antoi paikan päällä ensiapua 103:lle ja sairaalaan toimitettiin 10 nuorta.

Jalkapartiot liikkuivat ydinkeskustassa ja autopartiot koko kaupungin alueella. Partiointia tehtiin alkuillasta aamuyöhön.

Nuorisoasiainkeskuksen lisäksi operaatiota olivat järjestämässä Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri, Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyö Snellu, Vantaankosken ja Mellunkylän seurakunnat sekä Huumeambulanssi ry.

Vapun jälkiä alettu jo siivota

Vapun juhlinnasta tullutta roskaa on alettu jo siivota eri puolilta Helsinkiä. Katujen siivous aloitettiin viime yönä kello kolmen aikaan, ja ensimmäinen siivousvaihe saatiin päätökseen tänään aamulla. Esplanadia siivottiin vapunpäivän aamuna kello 6-10.

- Vappua on juhlittu roskien määrällä arvioiden aika samaan tapaan kuin aiempinakin vuosina. Jonkin verran asiaan on kuitenkin vaikuttanut kolea sää, piiripuutarhuri Sampo Sainio arvioi Esplanadin siivouksen jälkeen aamupäivällä.

Puistoja on siivoamassa yhteensä 60 ihmistä. Katuja siivoamassa on ollut parikymmentä ihmistä, ja he jatkavat urakkaa taas vapunpäivän illalla. Loppusiivous Helsingissä aloitetaan ensi yönä kello 3. Sainio arvioi, että kaikki roskat saadaan siivotuksi huomenna kello 15:een mennessä.

Rakennusvirasto on satsannut vappusiivoukseen järjestämällä kaduille ja puistoihin ylimääräisiä roskiksia, pisuaareja ja jätelavoja sekä palkkaamalla lisäväkeä roskapartiointiin.

Viime vuonna Helsingissä kertyi roskaa yli 70 000 kiloa, ja vapun jälkien korjaaminen maksoi yli 100 000 euroa. Sainio arvioi, että tänä vuonna roskaa kertyy noin 20 lavallista.

- Uskon, että viime vuoden roskamäärä oli poikkeuksellinen piikki, hän sanoo.

Siivottavaa on Helsingin lisäksi myös muissa kaupungeissa. Esimerkiksi Tampereella viheryksikön työnjohtaja Tapani Lahtiperä arvioi ennen vappua, että kaupungin keskusta on vapunpäivänä roskaa täynnä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.