Mainos

Vappuviinan lisämyynti 1,5 miljoonaa litraa

Vappu on alkoholimyynnin huippusesonkia. Väkevien juomien myynnissä vain joulukuu lyö laudalta huhtikuun, jolloin ostetaan vappuviinat.

Mietojen viinien kulutuksessa vappu sijoittuu kolmanneksi heti joulun ja juhannuksen jälkeen. Kuohuviinien myynti kymmenkertaistuu vappuviikolla normaaliin myyntiin verrattuna. Siiderien myynti nelinkertaistuu ja valkoviinien kaksinkertaistuu, hinnoittelupäällikkö Maija Salo Alko Oy:stä kertoo.

Alkon vapunajan myynti, johon lasketaan kuusi myyntipäivää, on lähes kaksinkertainen normaaliviikkoon verrattuna. Koko huhtikuun vähittäismyynnistä vappuviikon osuus on noin 30-35 prosenttia. -Vappujuhlasta johtuva lisämyynti vastaa suunnilleen yhden viikon myyntiä. Määrällisesti se tekee noin 1,5 miljoonaa litraa, Salo kertoi.

Vappujuomien myynti kiihtyy loppusuoralla. Alkon vähittäismyymälöistä ostetaan vappuaattona yli kaksinkertainen määrä alkoholijuomia vapun aatonaattoon verrattuna. Vapusta alkava kuohuviinikausi jatkuu loppukevään ja koko kesäkauden. Kuohuviiniä kuluu ylioppilasjuhlissa, päättäjäisissä ja nyt niin suosituissa suurissa kesähäissä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.