Vappupäivän aamuna räntää jopa etelässä ja lounaassa – katso vapun ennuste

Vappuaatto on viileä ja vappupäivä kolea ja ajoittain sateinen. 

Vappuaatto on laajalti poutainen. Maan keskivaiheilla voi kuitenkin tulla vappuaaton aamuna vesi-, räntä- tai lumikuuroja, päivällä mahdolliset sadekuurot tulevat enimmäkseen vetenä Pohjanmaalta maan itäosaan ulottuvalla vyöhykkeellä.

– Lämpötilat ovat etelässä kymmenen asteen tienoilla, hieman sen ylikin. Maan keskiosassa ollaan viiden asteen vaiheilla, pohjoisessa nollan asteen molemmin puolin. Pohjois-Lapissa voi olla pakkasta päivälläkin, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Vappuaatto on melko pilvinen. Aurinkoisinta on lounaisrannikolla. Myös pohjoisessa ja kaakossa pilkahtelee paikoin aurinko.

Vappupäivä on vappuaattoa koleampi ja sateisempi.

– Varhain torstaiaamulla lounaassa ja etelässä asti voi tulla räntää. Ajoittaiset sateet liikkuvat maan etelä- ja keskiosan yli päivän aikana, päivällä räntää voi tulla vielä maan keskiosassa. Pohjoisessa tulee räntä- ja lumikuuroja, toteaa Aleksi Jokela.

Vappupäivän lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa viiden asteen molemmin puolin, Lapissa 0-5 astetta.

– Kannattaa siis ottaa vappupiknikille sateenvarjo, pipo ja toppatakki. Vappupäivänä aurinkoisinta lienee Pohjanmaan rannikolla. Lämpötila on siellä 5-10 astetta, sanoo Aleksi Jokela.

Vapun ja loppuviikon sadekuuroissa voi olla paikoin myös ukkosta. Torstai-illan aikana sää selkenee lännestä alkaen.

Sää on epävakaista ja viileää myös loppuviikolla.

– Pohjoisesta virtaa meille kylmää ilmaa. Tulossa on kylmiä öitä ja selkeillä alueilla mennään pakkaselle. Iltapäiviksi on tulossa sadekuuroja. Päivälämpötilat ovat etelän alle kymmenestä asteesta pohjoisen pariin asteeseen, toteaa Aleksi Jokela loppuviikon säästä.

Vapun paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso vapun alueelliset ennusteet:






Uusimmat