Mainos

Vappujuhlinta sujui perinteisesti

Helsingissä poliisi on ottanut kiinni mielenosoittajia EuroMayDay-mielenosoituksen yhteydessä.

Vapun juhlinta sujui eri puolilla Suomea perinteiseen tyyliin. Ihmisiä oli liikkeellä runsaasti koleasta säästä huolimatta.

Juhlijat työllistivät poliisia, mutta vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin.

Vappuaaton juhlintaan perinteisesti kuuluva Havis Amanda -patsaan lakitus sujui rauhallisesti. Poliisin mukaan Helsingin Kauppatorilla oli tapahtumaa seuraamassa noin 30 000 ihmistä eli suunnilleen saman verran kuin viime vuonna. Lakitusvuorossa oli tällä kertaa Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta.

Suurimmat kaupungit olivat varanneet juhlapaikoille lukuisia lisäkäymälöitä ja jäteastioita. Helsingin Kaivopuistossa oli myös Suomen pisin miesten pisuaari.

Kuopion yliopiston professori uitettiin 35. kerran

Kuopion yliopiston ylioppilaskunnan opiskelijat uittivat perinteiseen tapaan professorin vapunaattona Kuopion kauppatorilla. Tällä kertaa Veljmies-patsaan altaan kylmään kylpyyn päätyi farmaseuttisen tiedekunnan dekaani Jukka Mönkkönen.

Professorin uittaminen on pitkä vappuperinne Kuopiossa, sillä se tapahtui nyt 35. kerran. Ylioppilaskunnan mukaan uitettavaksi valitaan "kaikin puolin kelpo ja opiskelijamyönteinen professori".

Kuopiossa opiskelijoiden vapunaaton alkuillan juhlintaohjelmaan kuului lisäksi muun muassa Veljmies-patsaan lakittaminen.

Poliisi otti kiinni mielenosoittajia

Poliisi otti kiinni 12 ihmistä EuroMayDay-mielenosoituksen yhteydessä Helsingin keskustassa. Mielenosoitukseen osallistui noin 400 ihmistä. Kaikkiaan tapahtuman on kuvattu sujuneen rauhallisesti ja iloisesti. Mielenosoittajat ilmoittivat ajavansa epävarmuudessa elävien kansalaisoikeuksia.

Tapahtumaa seuraamassa oli mellakkavarusteisia poliiseja ja yhteensä toistakymmentä poliisin yksikköä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.