Mainos

Vappuhampurilaiset

Leivo ystävien ja lasten kanssa itse vapuksi hampurilaisia. Sämpylät voi leipoa valkoisesta vehnäjauhosta + durumjauhoista tai voit vaihtaa osan jauhoista graham-, hiivaleipä- tai ruisjauhoihin

10 kpl
3 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
noin 4 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
noin 3 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 rkl öljyä

Pinnalle:
noin 1 dl vettä tai maitoa
(½ dl seesaminsiemeniä)

Mainiot ananas-hampurilaispihvit

1 dl Myllyn Paras Kauralesettä
1 pss sipulikeittoaineksia
1 tlk ananasmurskaa (pieni, noin 225 g)
2 dl kevyt kermaviiliä tai soijajogurttia
1 muna

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).

Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä.

Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Hampurilaispihvit: Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile taikinasta pihvejä. Paista pihvit molemmilta puolilta.

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.