Mainos

Vappuaattoa juhlittu melko rauhallisesti

Vappuaaton vietto on sujunut pääosin rauhallisesti koko maassa.

Vapun juhlijat ovat kuitenkin pitäneet poliisin kiireisenä eri puolilla maata. Poliisia työllistivät yöllä muun muassa pahoinpitelyt ja tappelut, mutta vakavia onnettomuuksia ei sattunut.

Helsingissä pelastuslaitoksen sukeltajat pelastivat Hietalahdenrannassa mereen vajonneen miehen. Hänet kuljettiin sairaalaan tiettävästi hengenvaarallisessa tilassa.

Myös nuorison avustusoperaation työntekijöillä oli vilkas yö Helsingissä. Nuoria oli tavallistakin enemmän liikenteessä, ja monet tarvitsivat ensiapua päihtymyksen ja pienten haavereiden takia.

Suomen Punaisen Ristin partiot ovat kierrelleet juhlintapaikkoja ainakin pääkaupunkiseudulla.

- Viinaa juodaan kyllä, ja paljon. Kirkkaita menee, mikä on aika paha ja vaarallinen asia, sanoo vapaaehtoisena vappujuhlijoita jo parikymmentä vuotta auttanut Eija Pulkkinen.

Mielenosoituksia Helsingissä ja Tampereella

Helsingissä ja Tampereella järjestettiin illan aikana mielenosoituksia, jotka sujuivat pääosin hyvin. Jopa tuhat ihmistä osoitti mieltään Helsingissä Etelärannassa Elinkeinoelämän Keskusliiton edustalla.

Muun muassa uutta yliopistolakia ja epätasaista tulonjakoa vastustava mielenosoitus muuttui hetkittäin levottomaksi, ja poliisi otti illan aikana kiinni 18 mielenosoittajaa. Mielenosoitus hajaantui pian iltayhdeksän jälkeen.

Kuopiossa vapun viettäjät uittivat perinteiseen tapaan professorin ja Helsingissä Havis Amanda sai lakin. Lakitusvuorossa olivat tänä vuonna ruotsinkielisen kauppakorkeakoulun Hankenin opiskelijat. Mantan lakitusta seurasi Kauppatorilla arviolta 50 000 juhlijaa. Patsaita lakitettiin myös muun muassa Oulussa, Turussa, Jyväskylässä ja Tampereella.

Vapun sää on suosinut juhlijoita, joskin se on ollut hieman tuulista. Viikonloppuna sää lämpenee, ja pääkaupunkiseudulla voidaan hätyytellä pariakymmentä astetta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

(30.4.2009)

(30.4.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.