Mainos

Vappuaaton juhlinta pääosin leppoisaa – nuoria juhlijoita sairaalaan

Vapunjuhlinta on sujunut aattona pääosin rauhallisesti, vaikka suotuisa sää houkutteli väkeä juhlimaan.

Helsingin keskustaan pakkautui Havis Amandan lakituksen aikaan alkuillasta kymmeniätuhansia ihmisiä. Lakitusvuorossa olivat tällä kertaa Sibelius-Akatemian opiskelijat, jotka nostivat patsaan päähän vanhoista kumisaappaista ja sadetakista tehdyn kierrätyslakin.

Poliisi arvioi, että keskustassa oli väkeä suunnilleen saman verran kuin edellisvuonna, noin 60 000 ihmistä. Hälytyksiä tuli normaalin kesäisen viikonlopun tapaan.

– Poliisin näkökulmasta vappu on ollut varsin rauhallinen siinä mielessä, että ihmisiä on ollut todella paljon liikenteessä, mutta illan tullen porukat ovat hajaantuneet ydinkeskustasta. Kaupungilla näkyy paljon porukkaa, mutta toistaiseksi sen kummempaa väkivaltaa ei ole havaittu, MTV3 Uutisten haastattelema ylikomisario Juha Hakola Helsingin poliisista kertoo.

Nuoria juhlijoita sairaalaan

Nuorten juhlijoiden osalta tilanne Helsingissä paheni vapaaehtoisten mukaan loppuiltaa kohti.

– Alkuilta Mantan lakituksen yhteydessä meni oikein rauhallisesti, mutta puoli kahdeksan kieppeillä alkoi tapahtua, Suomen Punaisen Ristin valmiustoimintaa johtava Riitta Bäckman kertoi illalla.

Kahdeksan aikaan jo yli pariakymmentä nuorta oli jouduttu auttamaan. Osa heistä toimitettiin Töölöön selviämisasemalle ja joitakin sairaalaan asti.

Turussa pientä nujakkaa

Tampereella keskustan terasseilla ja kaduilla parveili alkuillasta väkeä, ja myös Koskipuiston ympäristössä riitti juhlijoita. Tampereella ylioppilaat kerääntyivät päivällä Sorsapuistoon vappupiknikille ja levittäytyivät sieltä ympäri kaupunkia.

Turussa aurinkoinen sää houkutteli ensimmäiset haalaripukuiset juhlijat Aurajoen rantaan jo puolilta päivin. Ylioppilaat kokoontuivat myöhemmin Taidemuseonmäelle perinteiseen lakitusjuhlaan, missä lakit nostettiin päähän kuoron ja torvien säestyksellä.

Turun poliisilla oli alkuillasta eniten tehtäviä Vartiovuorenmäellä. Humalaisten nujakoinnin lisäksi poliisia työllistivät illan mittaan myös kotihälytykset. Poliisi kuitenkin odotti illasta vilkasta, etenkin kun sää on poikkeuksellisen suotuisa.

Puolenyön jälkeen sivulliset auttoivat Aurajokeen pudonneen nuoren miehen ylös joesta.

Myös muualla Suomessa keväinen sää houkutteli väkeä kaduille ja toreille. Meno vastasi kuitenkin poliisin mukaan pitkälti tavallista perjantai-iltaa.

– Muualla maassa on poliisin kannalta ollut hieman normaalia kesäviikonloppua vilkkaampaa. Humalaisia nuoria on riittänyt. Nuorten alkoholinkäyttöön poliisi on puuttunut, Juha Hakola kertoo.

Kouvolassa Kymenlaaksossa pelastettiin illalla kaksi ihmistä Kymijoesta, kun heidän soutuveneensä vajosi veden alle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.