Mainos

Vappua vietetään perinteisin menoin

Vapunpäivää vietetään ympäri maata erilaisten kekkerien, puheiden ja tervehdysten merkeissä.

Suomalaisen työn juhlaa vietetään tänään perinteisin menoin. Helsingissä Ullanlinnanmäellä vapputervehdyksensä esittivät jo aamulla pääkaupunkiseudun ylioppilaskuntien puheenjohtajat.

Ylioppilaskunnan Laulajat ovat puolestaan esittäneet musiikilliset tervehdyksensä tasavallan presidentille Tarja Haloselle presidentinlinnan edustalla.

Tampereella juhlijoita ilahduttaa teekkarikaste Tammerkoskessa. Turussa ylioppilaskunnan vappupiknik keräsi jälleen ihmisiä Vartiovuorenmäelle. Pääkaupungissa vapunpäivän tunnelmaan kuuluivat myös marssit.

Poliisilla vilkas vappuyö isoissa kaupungeissa

Vapun juhlijat työllistivät poliisia vappuyönä isoissa kaupungeissa. Virkavalta selvitteli nujakointeja ja ilkivallan tekoja aamun tunneille asti, mutta isoilta onnettomuuksilta ja vakavilta järjestyshäiriöiltä on vältytty.

Ilmoituksia nyrkkitappeluista ja ilkivallanteoista alkoi suurimmissa kaupungeissa virrata vappuiltana pian Suomi-Tshekki -jääkiekkopelin päätyttyä, kun ihmiset lähtivät liikkeelle keskustoihin. Aamukahden aikaan poliisin tehtäväruuhka hellitti hieman, mutta vilkastui taas neljän tienoilla, kun ravintolat suljettiin ja ihmiset palasivat koteihinsa.

Helsingissä sää hillitsi

Helsingissä poliisi arvioi kolean ja kostean sään hillinneen hieman juhlahumua. Poliisi sai aattoillan aikana 530 hälytystehtävää, mikä oli sata vähemmän kuin vuotta aiemmin. Toistaiseksi vakavin tietoon tullut pahoinpitely tapahtui alkuillasta Helsingin Kalliossa, kun nuorten miesten välienselvittely johti toisen puukottamiseen. Puukottaja oli poliisille ennestään tuttu, eikä uhri loukkaantunut hengenvaarallisesti.

Tampereella, Turussa ja Oulussa sää ei juuri juhlijoita pidätellyt, vaan tehtäviä sateli paikallisten poliisien mukaan tavanomaiseen vapputahtiin. Rikosilmoitussumaa lukuisista katutappeluista ei kuitenkaan välttämättä koidu, sillä moni virkavallan paikalle kutsunut ei lopulta tahdo tehdä ilmoitusta tapahtuneesta, kerrottiin Turun poliisista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.