Mainos

Vappua juhlittu ilman suurempia onnettomuuksia

Vapunaaton vietto on työllistänyt poliisia koko maassa.

Vappuyön vietto piti poliisin jälleen kerran kiireisenä ympäri maan. Helsingissä juhlinta alkoi tiivistyä puolen yön jälkeen, jolloin myös poliisille alkoi sadella hälytyksiä tiuhaan tahtiin.

Helsingin poliisin hälytyskeskus kirjasi vappuaaton ja vapunpäivän välisenä vuorokautena runsaat sata tehtäväilmoitusta enemmän kuin viime vuonna. Perjantain ja lauantain välisenä aikana tehtäviä kertyi 633, kun viime vuonna vastaava luku oli tavanomainen 528.

Suurin osa tehtävistä, noin 530, kertyi aattoillan kello 18:n ja vappuaamuun kello 6:n välisenä aikana.

Pahoinpitelyt koostuivat poliisin mukaan potkimisista ja pullolla lyömisistä; hengen vaatineelta väkivallalta vältyttiin.

Helsingin keskustassa suurin osa poliisitehtävistä liittyi päihtymykseen, häiriökäyttäytymiseen tai pahoinpitelyihin.

Niin ikään Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen ensihoitopalvelulla piti kiirettä. Aaton ja vappupäivän välisen vuorokauden aikana hoidettiin 163 ensihoitotehtävää. Normaalin viikonlopun määrä on noin sata vuorokaudessa.

Lääkintäesimies Timo Vesterbackin mukaan kiire oli ennakoitavissa, kun vappuaatto osui perjantaiksi. Pelastuslaitos olikin vahvistanut normaalivalmiuttaan, joten tehtävämäärästä selvittiin ongelmitta.

Ensihoitotehtävistä poikkeuksellisen paljon oli pahoinpitelyjä. Myös alkoholi- ja huumausainemyrkytyksiä oli normaalia enemmän.

Vakavin loukkaantuminen sattui vappuaattona, kun nuori mies putosi parvekkeelta Kannelmäessä.

Aurajokeen uponnut sukellettiin ylös

Turun poliisin mukaan turkulaiset viettivät vappua jopa edellisvuotta rauhallisemmin. Hälytystehtäviä tuli yöllä 234 eli noin sata vähemmän kuin viime vuonna.

Ainoa vakavampi tapaus sattui, kun Aurajokeen aamuyöstä uimaan pulahtanut mies jouduttiin sukeltamaan ylös. Mies ehti olla pinnan alla kymmenisen minuuttia ja hänet kuljetettiin hoitoon Turun yliopistolliseen keskussairaalaan.

Tampereella ja Oulussa poliisi joutui selvittelemään nyrkkitappeluita ja kuljettamaan humaltuneita putkaan. Suurempia haavereita ei ole kuitenkaan toistaiseksi tullut tietoon.

(MTV3-STT)

Vappupäivää on vietetty eri puolilla maata perinteisellä tavalla.

(Kymmenen uutiset 01.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.