Mainos

Vappu veti juhlijat keskustoihin

Vapunpäivän juhlinta on saanut ihmiset liikkeelle. Etenkin kaupunkien keskustoissa parveilee ihmisiä, mutta poliisien mukaan järjestyshäiriöitä ei juurikaan ole päivällä ollut. Turun poliisi luonnehti vappupäivän aamua jopa hiljaiseksi.

Helsingin Kaivopuistoon on virrannut tuhansia ihmisiä vapunpäivän piknikille. Puiston mäet ja kalliot alkoivat täyttyä ennen puoltapäivää, mutta puisto ei tullut aiempien vuosien tapaan täyttynyt kokonaan.

Piknikkien lisäksi päivän traditioihin kuuluvat muun muassa vappumarssit ja puheet. Perinteiseen työväen vappumarssiin Helsingissä on poliisin arvion mukaan osallistunut ainakin noin 5000 ihmistä, ja määrä kasvoi vielä marssikulkueen saapuessa Hakaniemeen.

Tampereella suurin yleisötapahtuma on iltapäivällä alkanut teekkarikaste. Ensimmäisestä vuodesta selvinneet TTY:n fuksit nostetaan perinteen mukaisesti nosturilla pulahtamaan kylmään Tammerkoskeen. Kansa seuraa toimitusta Hameensillalta ja Koskipuistosta.

Vappupäivää vietetään viileässä ja tuulisessa säässä, jossa pilvisyys vaihtelee. Pohjoisessa satoi vapun alkajaisiksi räntää. Ilmatieteen laitos on luvannut sadekuuroja myös muualle maahan.

Vappuaatto sujui rauhallisesti

Vappuyön juhlinta sujui pääosin rauhallisesti. Kaupungeissa liikkuneet humalaiset työllistivät poliisia, mutta vakavilta välikohtauksilta vältyttiin.

Helsingissä ja Kotkassa pelastuslaitos ja Suomenlahden merivartiosto auttoivat aamuyöllä veden varaan joutuneita. Helsingissä Telakkakadulla veteen tippunut nainen ja Kotkassa Merituulentien kohdalla veteen joutunut merimies eivät tiettävästi loukkaantuneet vakavasti.

Pääkaupunkiseudulla kaupunki, seurakunnat ja järjestöjen vapaaehtoiset järjestivät illalla nuorten auttamisoperaation. Helsingissä autettiin lähes sataa nuorta, ja selviämisasemalle tuotiin yön aikana kymmenen alaikäistä.

Vapun juhlinnan seurannassa poliisi kiinnitti huomiota erityisesti nuorten alkoholinkäyttöön. Jyväskylässä poliisi hävitti alaikäisten alkoholijuomia kaikkiaan 63 litraa ja teki 49 lastensuojeluilmoitusta. Oulun poliisi takavarikoi nuorilta yhteensä 36 litraa vappujuomia.

Joensuun seudulla riitti töitä ambulansseille ja ensihoitoyksiköille kahinoiden jälkien paikkauksessa. Palolaitos on ollut työllistettynä, kun kotiinsa palanneet juhlijat ovat unohtaneet ruuat käryämään liedelle.

(MTV3 - STT)

Katso Saara Rantasen juttu (Seitsemän uutiset 1.5.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.