Mainos

Vappu sujui melko rauhallisissa merkeissä

Aurinkoinen Helsingin Ullanlinna täyttyi Vapun juhlijoista. Meren rannalla sijaitsevaan puistoon kerääntyi päivän mittaan arviolta 50 000 juhlijaa.

Vappujuhlinta sujui pääosin iloisissa merkeissä koko maassa. Kolea sää ei kangistanut juhlakansaa, joka kokoontui sankoin joukoin perinteisiin lakituksiin, marsseille ja piknikeille.

Helsingin vappu alkoi Mantan lakituksella ja huipentui koleassa mutta aurinkoisessa säässä ihmisten kokoontuessa perinteiselle vapunpäivän piknikille Ullanlinnanmäelle ja Kaivopuistoon. Poliisin arvion mukaan Kaivopuistossa oli iltapäivän vilkkaimpina tunteina lähes 50 000 juhlijaa.

Yliopiston ylioppilaskunta ja Ylioppilaskunnan laulajat esittivät tervehdyksensä presidentti Tarja Haloselle ja tohtori Pentti Arajärvelle Presidentinlinnan etupihalla kello 11:n aikaan.

Oman musiikkitervehdyksensä toivat myös Suomen työväen musiikkiliitto sekä Helsingin liikennelaitoksen puhallinorkesteri.

Työväen vappumarssiin osallistui poliisin mukaan 1236 ihmistä. Jeesus-kulkue peittosi suosiossa työväen marssin noin 2000:lla osanottajallaan.

Poliisia työllisti aattoiltana EuroMayDay-kulkue. Hälytystehtäviä poliisilla oli vuorokauden aikana 752, mikä on lähes sata hälytystä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Pahoinpitelyjä koskevien hälytysten määrä kasvoi 47:stä 73:een.

Grillit ja roskikset kärysivät Helsingissä

Palokunta oli vapunpäivänä kiireinen lukuisten roskispalojen kanssa. Kuumat kertakäyttögrillit sytyttivät roskiksia tuleen Kaivopuistossa ja Ullanlinnanmäellä.

Helsingin vakavimmat onnettomuudet olivat asuntopalot Puotilassa ja Pihlajamäessä. Pihlajamäen tulipalossa loukkaantui vakavasti yksi mies.

Turussa perinteistä vappupiknikkiä nautittiin Vartiovuorenmäellä. Aurinkoista mutta vilpoisaa päivää vauhdittivat muun muassa Satakuntalais-Hämäläisen Osakunnan puhallinorkesteri Sohon Torwet ja turkulainen Goodnight Monsters.

Tampereen vappujuhlinnan näyttävin tapahtuma oli vappupäivän perinteinen teekkarikaste iltapäivällä. Vappuhulina keskittyi Tammerkosken tuntumaan eli Koskipuistoon ja läheiselle Keskustorille.

Räntäsade viilensi Pohjois-Suomessa

Tampereella ja Jyväskylässä vappu oli poliisin mukaan selvästi tavallista viikonvaihdetta levottomampi, kun taas Porin ja Vantaan poliisit luonnehtivat vappua normaalin viikonvaihteen kaltaiseksi. Suuria vahinkoja ei kuitenkaan sattunut.

Viilentynyt ilma kevyine räntäsateineen rauhoitti Pohjois-Suomen juhlijoita sen verran, että vakavat onnettomuudet ja rähinät vältettiin.

Nuorison mellastus Oulun poliisitalon takana oli tosin päättyä surullisesti aattoiltana. Kaksi tyttöä innostui potkimaan polvillaan ollutta nuorta miestä. Potkimista seurannut joukko yllytti potkijoita tappamaan uhrin. Uhri on sairaalassa ja pahoinpitelijät poliisin tiedossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.