Mainos

Vappu on taskuvarkaiden kulta-aikaa – poliisin huolena myös nuorten alkoholinkäyttö

Poliisi toivoo kansalta malttia vappumenoon ja kohtuutta kuohuvan nauttimiseen. Poliisi kiinnittää tänään ja huomenna erityistä huomiota lasten ja nuorten alkoholinkäyttöön sekä taskuvarkauksiin.

Poliisi on varautunut vapun viettoon perinteiseen tapaan lisäämällä partioiden määrää.

Komisario Ismo Rajala Tampereen poliisista kertoo, että poliisi tarkkailee erityisesti nuorten päihteiden käyttöä.

– Vappu ole mikään tekosyy sille, että nuoret saisivat tehdä jotain sellaista, mitä ei muulloinkaan saa tehdä. Totta kai poliisi puuttuu nuorten alkoholin käyttöön, sen minkä ehtii.

– Toimintamalli on se, että juopottelusta tulee ensinnäkin mahdollisesti sanktio. Pääsääntöisesti siitä tehdään myös lastensuojeluilmoitus. Lisäksi alaikäinen kiikutetaan nuorten selviämisasemalle jatkotoimenpiteisiin, Rajala selvittää.

Rajalan mukaan vappuna viinaa innostuvat maistamaan myös monet ensikertalaiset.

– Alkoholinkäyttö lähtee vappuna helposti lapasesta. Silloin ovat tavarat hukassa ja ollaan huonossa kunnossa ja voi joutua meidänkin toimenpiteidemme kohteeksi.

Rajala muistuttaa, että kaveriporukan ei pidä jättää ketään vanhempaakaan vahvassa humalatilassa olevaan ihmistä kaduille yksin hortoilemaan. Jos juhlimaan mennään yhdessä, tulee myös varmistaa, että kaikki pääsevät turvallisesti kotiin.

Jätä arvotavarat kotiin vappuna

Rajala kannustaa kaikkia vapun viettäjiä pitämään kaupungilla liikkuessaan hyvää huolta myös mukana kulkevista arvoesineistä, koska vappu on otollinen ajankohta taskuvarkaille.

– Ruuhkassa ja tönimisessä ihmiset eivät osaa välttämättä kiinnittää huomiota taskuvarkaisiin. Ei kannata kantaa niitä kaikkein arvokkaimpia tavaroitaan mukaan vappuna ja jos kantaa, niistä kannattaa pitää hyvää huolta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.