Mainos

Vappu maailmalla: mellakoita ja lomatunnelmia

Vappua on vietetty maailmalla vaihtelevissa merkeissä. Esimerkiksi useissa Aasian maissa on ollut suuria työväen mielenosoituksia. Ruotsissa on lähinnä nautittu kauniista kevätsäästä.

Japanissa lähes 2 miljoonaa ihmistä osallistui eri puolilla maata järjestettyihin mielenosoituksiin, joissa vaadittiin muun muassa työn turvallisuuden parantamista. Malesiassa taas vaadittiin vähimmäispalkkajärjestelmän kehittämistä ja maatalouden parissa työskentelevien ihmisten olosuhteiden parantamista. Kiinassa puolestaan on alkanut viikon lomailusesonki, jonka aikana ihmisten odotetaan pistävän vauhtia kotimaiseen kulutukseen.

Etelä-Korean mielenosoitusnujakka

Indonesian poliisi avasi tulen opiskelijoita vastaan, jotka vaativat marssillaan poliisia vapauttamaan uhkapelistä pidätetyn opiskelijan. Opiskelijat tehostivat vaatimustaan pitämällä viittä poliisia panttivankeinaan. Myös Etelä-Koreassa opiskelijat ja poliisi ottivat väkivaltaisesti yhteen.

Saksassakin 12 poliisia ja 26 mielenosoittajaa loukkaantui väkivaltaisuuksissa, kun uusnatsit, antifasistit ja vasemmistolaiset ottivat yhteen.

Venäjällä on vaadittu vähimmäispalkkojen ja eläkkeiden korottamista ja Turkissa on osoitettu mieltä Kansainvälistä valuuttarahastoa IMF:ää vastaan.
(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.