Mainos

Vapo sai kuivatusluvan Parkanon turvesoille

Länsi-Suomen vesioikeus on myöntänyt Vapo Oy:lle luvan Parkanon turvesoiden kuivatusvesien johtamiseen vesistöön. Samalla vesioikeus määräsi yhtiön maksamaan korvauksia kalastuskunnille ja rantakiinteistöjen omistajille.

Lupa koskee yhteensä yli 420 hehtaarin alueita Latikkanevalla, Ristinevalla, Sarkinnevalla ja Saukonsuolla. Pääosa soista on ollut useita vuosia turvetuotannossa, mutta lupa sallii jonkin verran laajennuksia. Vedet johdetaan Maja-, Hanhi- ja Vuorijärveen. Vapo joutuu tekemään näillä järvillä kunnostustöitä ympäristökeskuksen valvonnassa. Lupa on voimassa toistaiseksi, mutta sen määräyksiä tarkistetaan vuonna 2002.

Vesioikeus määräsi Vapon maksamaan korvauksia vuosilta 1986-1996 kalastuksen tuoton menetyksestä Vuorijärven kalastuskunnalle yli 21 000 markkaa ja Majajärven vesialueiden omistajille yli 10 000 markkaa. Lisäksi yhtiön on maksettava Maja-, Hanhi- ja Vuorijärven rantakiinteistöjen omistajille korvausta virkistyskäyttöhaitasta vuosilta 1986-1996 yhteensä noin 114 000 markkaa ja vuosilta 1997-2003 liki 69000 markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.