Mainos

Vapo-kaupasta lisäselvityksiä

Kauppa- ja teollisuusministeriö ja Metsäliitto Osuuskunta tekivät viime vuoden marraskuussa esisopimuksen siitä, että valtio myy kolmanneksen omistamistaan Vapo Oy:n osakkeista Metsäliitolle 550 miljoonalla markalla.

EU:n komissio hyväksyi hankkeen jo alkuvuodesta, mutta siirsi yrityskeskittymän käsittelyn kilpailuvirastolle puupolttoaineen ja turpeen sekä näiden yhdistettyjen markkinoiden osalta. Kilpailuvirasto hyväksyi kaupan ehdollisena tämän vuoden maaliskuussa. Kilpailuviraston asettamien ehtojen toteuttaminen on kuitenkin osoittautunut ongelmalliseksi, ilmoittaa KTM.

Esisopimuksen toteuttamisen kilpailuoikeudellisia edellytyksiä selvitetään edelleen. Kilpailuviraston ehtoina oli, että Vapon on luovuttava puupolttoaineiden liiketoiminnasta ja Metsäliiton tytäryhtiön Biowatin on luovuttava osasta Metsäliiton- ja Vapon ulkopuolisia puupolttoainetoimituksia.

Kauppa- ja teollisuusministeriö ja Metsäliitto ovat tänään jättäneet kilpailuvirastolle täsmennetyn hakemuksen. Sen käsittelyn jälkeen KTM arvioi omalta osaltaan kilpailuviraston asettamien ehtojen taloudelliset kokonaisvaikutukset sekä valtion että yhtiön näkökulmasta.

- Vasta silloin voidaan asiasta tehdä lopulliset johtopäätökset, toteaa kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre.

Esisopimus on voimassa maaliskuun alkupuolelle asti.

- Selvää on, että asia saatetaan tässä aikataulussa ja kaikin puolin hyvässä järjestyksessä hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan arvioitavaksi heti, kun kilpailuvirasto on asiaan liittyvät kilpailuoikeudelliset näkökohdat ratkaissut, ministeri Mönkäre korostaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.