Mainos

Vapausvaatimuksia paavin messussa Havannassa

Ennenkuulumattomat julkiset vaatimukset vapaudesta ja suosionosoitukset keskeyttivät toistuvasti paavi Johannes Paavali II:n messun Havannan vallankumousaukiolla tänään.

Paavi vaati Kuuban-vierailunsa viimeisenä päivänä uskonnonvapautta ja tuomitsi valtiojohtoisen ateismin. Hän arvosteli kuitenkin myös "kapitalistista uusliberalismia, joka alistaa ihmisen sokeille markkinavoimille". Havannan vallankumousaukio on Kuuban vuoden 1959 vallankumouksen symbolinen koti, ja yli 200000 katsojan joukossa istui myös Kuuban presidentti Fidel Castro.

Paavi puhui myös ensimmäisen kerran viisipäiväisen Kuuban-vierailunsa aikana julkisesti Kuuban poliittisista vangeista. Hän vaati poliittisista tai omantunnon syistä vangittujen vapauttamista ja kehotti heitä olemaan lannistumatta. Johannes Paavali II joutui yli 20 kertaa keskeyttämään puheensa suosionosoitusten vuoksi. -En vastusta suosionosoituksia; ne antavat paaville tilaisuuden hengähtää, hän sanoi erään keskeytyksen jälkeen.

Kuulijoiden into näyttikin antavan uutta voimaa paaville, joka oli näyttänyt hauraalta ja väsyneeltä vierailun aiemmissa tilaisuuksissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.